ČAROVNIJE OB NOČI ČAROVNIC

Za lep vstop v počitniške dni so poskrbeli učenci 7. in 9. razreda. Prelevili so se v prave pravcate čarodeje in pričarali nasmeh pri učencih 3. in 5. razreda. Posebej zanje so izvajali čarovniške trike.

  

Med drugim so telepatsko ugotovili, kateri znak vidijo učenci v tabeli ob številu, katero število so si izbrali; učencem so dokazali, da je mogoče iz papirja formata A4 izrezati tolikšno luknjo, da lahko skoznjo stopi več učencev hkrati.   

Ker so bili učenci zelo pridni in radovedni, so jih čarodeji nekaj trikov celo naučili. Tako so mlajši učenci izvedeli veliko skrivnost: v vseh trikih se skriva matematika. Tistim, ki (še) niso ljubitelji matematike, je bil posebej všeč trik, pri katerem se je računalo s pomočjo risanja. Takoj so se pozanimali, če jim bo učiteljica pri kontrolni nalogi upoštevala tudi takšen postopek.   

Kljub deževnemu in turobnemu vremenu je bilo vzdušje v učilnicah veselo in sončno. Morda so k temu pripomogla tudi čudežna očala. Učenci, ki so si jih nadeli in z njimi pogledali sveče, so zagledali same hologramske srčke!

Kako lepo bi bilo, če bi si vsi občasno nadeli takšna očala in bili srčni in srečni.

Ure čarovnij so pričarale tudi medsebojno sodelovanje starejših in mlajših, spoštljiv odnos, predajanje znanja, skratka cilje samoevalvacije.

V posebnih rožicah, ki so bile sprva zaprte, pa se je skrivalo sporočilo, ki je navdušilo. Učenci so ga morali prebrati, ne da bi razprli cvetove. Rožice so postavili na vodno gladino, kjer so se samodejno razprle.

Učenci so tako prebrali skrivno sporočilo:

LEPE POČITNICE!

(Skupno 286 obiskov, današnjih obiskov 1)