KNJIŽNE UGANKE S 4. RAZREDOM

Učenci 4. razreda so obiskali knjižnico in se učili o postavitvi knjig v knjižnici. Najprej jim je knjižničarka razdelila listke z lokacijo knjig, ki so jih v dvojicah šli poiskat med knjižne police. Ugotovili so, da kar nekaj učencev že zna poiskati knjige, nekateri pa morajo še dopolniti te veščine.

S pomočjo predstavitve so nato ponovili, kakšne knjige imamo v knjižnici. Učili so se razlikovati med leposlovnimi in strokovnimi knjigami ter izvedeli, da se prve išče po črkah, slednje pa po številkah. Tem številkam se reče UDK, ki se ga je najlažje naučiti s pomočjo zanimivih asociacij in slik. Prav takšen plakat z UDK imamo v knjižnici, ki otrokom pomaga pri iskanju.

Ko so ponovili ureditev, so učenci šli iskat knjige, ki jih prej niso našli. Potem je pa vsako dvojico čakalo iskanje knjige, v kateri se je skrivala kratka uganka. Če se jim je kaj zataknilo, je na pomoč priskočila knjižničarka. Učenci so na koncu ure uspešno našli knjige in rešili uganke ter se v vlogi detektiva zelo zabavali.

(Skupno 572 obiskov, današnjih obiskov 1)