Sprejem prvošolcev v šolsko skupnost

V petek, 30. 11., smo v Šolsko skupnost učencev OŠ Prule sprejeli 70 prvošolcev. Učenci razredne in predmetne stopnje so pripravili program in dogodek popestrili s plesom, petjem in deklamacijami.

 

Cici pevci iz 1. razreda so zapeli pesem Pedenjped.

Ela Zaletel (8. b), ki je povezovala celoten program, je prvošolcem razložila, kaj pomeni biti član šolske skupnosti.

 

 

Zbrani prvošolci in predstavniki šolske skupnosti so z zanimanjem spremljali program, ki so ga pripravili učenci.

 

Učenke 6. c razreda so zaplesale ob modernih ritmih.

 

Četrtošolki pravita: »Pa saj maram mlečno hrano.Ti pozabljaš, da k njej spada  tudi mlečna čokolada.« (A. Rozman Roza: Mlečna hrana)

 

Maja Pirtovšek (7. c) je zapela pesem Dan najlepših sanj.

Učenci iz 7. c so prvošolce navdušili z RnB plesnimi gibi.

Osmošolki Ela Zaletel in Tara Doles sta prvošolce že en teden pred sprejemom popeljali na »sprehod po šoli«. Ustavili so se pri knjižnici, jedilnici, garderobah in telovadnicah, kjer so odgovorili na zastavljene uganke in pokazali, koliko že vedo o šoli, hkrati pa slišali nekaj zanimivosti o naši šoli. Na uradnem sprejemu sta učenki preverili, kako dobro so si prvošolci zapomnili podatke, ki sta jim jih takrat povedali.

 

 

Aleksej Šemrl (6. c) je obogatil program z zaigrano skladbo na klavirju.

Maks Radovan in Mark Lucij Slapšak (6. b) sta napisala »Rap o šoli«, v katerem sta govorila o šolskih pravilih, za vokalne bobne pa je poskrbel beatboxer Mustafa Aljić  (5. b).

»Kar vrtajo vame ti tečni vprašaji …« (B. Štampe Žmavc: Domača na(d)loga)

Učenke Lara Kračun, Tina Sbrizaj, Naja Žitnik, Hana V. Odlazek (6. c) in Alina V.  Odlazek (7. a) sestavljajo Vokalno skupino OŠ Prule, ki je imela na sprejemu svoj premierni nastop.

 

Dora Intihar(6. c), Nina Doles (6. c) in Tara Doles (8. b) so si nadele ime »Black Roses« in se predstavile s plesno točko.

Manjkali niso niti Cici pevci iz 2. razreda, ki so ob klavirski spremljavi njihove zborovodkinje Maje Jakič zapeli pesem Aprilski dež.

Ob koncu sprejema so nastopajoči učenci povabili prvošolce, da zaplešejo skupinski ples Macarena.

 

Po uradnem delu sprejema so prvošolci v razredu prejeli plakete ob sprejemu v šolsko skupnost in sladko presenečenje.

Prvošolci, želimo vam, da bi se s svojimi predlogi aktivno vključevali v življenje na šoli in da bi se na šoli dobro počutili. Dobrodošli v šolsko skupnost!

 

 

(Skupno 945 obiskov, današnjih obiskov 1)