Jedilnik

PONEDELJEK,  20. 3. 
ZAJTRK: AJDOV KRUH, TOPLJENI SIR, ČAJ
MALICA: ČRN KRUH, MASLO, MARELIČNI DŽEM, BELA KAVA, HRUŠKA
KOSILO: CVETAČNA JUHA S PROSENO KAŠO, STROČJI FIŽOL Z MESOM, SLAN KROMPIR, KITAJSKO ZELJE V SOLATI
MALICA: KORENČKOVA BLAZINICA*, SADJE
TOREK, 21. 3.
ZAJTRK: PALAČINKE, ČAJ
MALICA: POLNOZRNATA ŽEMLJA, PURANJA ŠUNKA, KISLE KUMARICE, NAPITEK
KOSILO: MAKARONOVO MESO, ZELENA SOLATA Z MOTOVILCEM, MELONA
MALICA: SIROVA ŠTRUČKA, KISLO MLEKO
      
SREDA, 22. 3.
ZAJTRK: MLEČNI MOČNIK S POSIPOM
MALICA: AJDOV KRUH, AVOKADOV NAMAZ, KAKAV, PARADIŽNIK
KOSILO: TELEČJA HRENOVKA, PIRE IZ SLADKEGA KROMPIRJA, KREMNA ŠPINAČA, KIVI
MALICA: SLANIK, MLEKO
ČETRTEK, 23. 3.
ZAJTRK: PISAN KRUH, SOJIN POLPET, ČAJ
MALICA: KORUZNI KOSMIČI, MLEKO*, BANANA
KOSILO: JEŠPRENJEVA RIŽOTA Z MESOM IN ZELENJAVO, ZELENA SOLATA S KORENJEM*, SADNO ŽITNA REZINA
MALICA: KRUH Z ROZINAMI*, SUHO SADJE
PETEK, 24. 3.
ZAJTRK: GRANOLA, MLEKO
MALICA: HAMBI S PIŠČANCEM, SOLATA, PARADIŽNIKOVA PRILOGA, ZELIŠČNI ČAJ
KOSILO: PIŠČANČJA OBARA Z VODNIMI ŽLIČNIKI, PUDING, JABOLKO
MALICA: GRISINI, NAVADEN JOGURT
LEGENDA: PREGLEDNICA ALERGENOV: 
1 -ŽITA, IZDELKI IZ ŽIT, KI VSEBUJEJO GLUTEN 8 – OREŠČKI (MANDLJI, OREHI, LEŠNIKI, IND. OREŠČKI…)
2- RAKI IN PROIZVODI IZ RAKOV 9- LISTNA ZELENA IN PROIZVODI IZ NJE
3 – JAJCA IN PROIZVODI IZ JAJC 10 – GORČIČNO SEME IN PROIZVODI IZ NJEGA
4 – RIBE IN PROIZVODI IZ RIB 11 – SEZAM IN PROIZVODI IZ NJEGA
5- ARAŠIDI IN PROIZVODI IZ ARAŠIDOV 12 – ŽVEPLOV DIOKSID IN SULFIT
6- SOJA IN PROIZVODI IZ SOJE 13 – VOLČJI BOB IN PROIZVODI IZ NJEGA
7– MLEKO IN IZDELKI IZ MLEKA, KI VSEBUJEJO LAKTOZO 14 – MEHKUŽCI IN PROIZVODI IZ NJIH

*Uporabljena ekološka živila

Ves kruh in pekovsko pecivo vsebuje gluten. Alergeni, ki jih vsebujejo jedi, so objavljeni na jedilniku pri vhodu v šolsko jedilnico.

Alergeni so označeni s številko.

V primeru, da ni mogoče zagotoviti ustreznih živil, si pridržujemo pravico do spremembe jedilnika.

(Skupno 13.290 obiskov, današnjih obiskov 70)