Jedilnik

PONEDELJEK, 2. 11.
ZAJTRK: KAKAVOV RIŽEK, MLEKO
MALICA: POLBELI KRUH, TOPLJENI SIR, SADNI ČAJ
KOSILO: RIČET Z ZELENJAVO, FRANCOSKI ROGLJIČ S ČOKOLADO, VODA
MALICA: POLNOZRNAT KRUH, SADJE
TOREK, 3. 11.
ZAJTRK: MLEČNI ZDROB
MALICA: ČRN KRUH, ČOKOLADNI NAMAZ, BELA KAVA
KOSILO: PURANJI PAPRIKAŠ, POLENTA S SKUTO, ZELENA SOLATA, MANDARINA
MALICA: JOGURTOV DESERT
  
SREDA, 4. 11.
ZAJTRK: KRUHOVA ŠNITA, ČAJ
MALICA: OVSEN KRUH, MESNO ZELENJAVNI NAMAZ, ZELIŠČNI ČAJ Z MEDOM, MANDARINA
KOSILO: POROVA KREMNA JUHA, SIROVI TORTELINI V PARADIŽNIKOVI OMAKI, ZELENA SOLATA S FIŽOLOM
MALICA: *BIO KRUH Z ROZINAMI, SADJE
ČETRTEK, 5. 11.
ZAJTRK: RIŽEV NARASTEK
MALICA: SIROV POLŽEK, TEKOČI NAVADEN JOGURT
KOSILO: PEČEN PIŠČANČJI ZREZEK, PIRE KROMPIR, ZELENJAVNA PRILOGA (BABY KORENJE), ZELJNATA SOLATA, KAKI VANILIJA
MALICA: PRESTA, SADJE
PETEK, 6. 11.
ZAJTRK: PISAN KRUH, SKUTNI NAMAZ, ČAJ
MALICA: KORUZNI KOSMIČI, MLEKO, BANANA
KOSILO: GOVEDINA PO VRTNARSKO, DUŠEN RIŽ, RDEČA PESA V SOLATI, JABOLKO
MALICA: RIŽEVI VAFLJI, ALPSKO MLEKO
LEGENDA: PREGLEDNICA ALERGENOV: 
1 -ŽITA, IZDELKI IZ ŽIT, KI VSEBUJEJO GLUTEN 8 – OREŠČKI (MANDLJI, OREHI, LEŠNIKI, IND. OREŠČKI…)
2- RAKI IN PROIZVODI IZ RAKOV 9- LISTNA ZELENA IN PROIZVODI IZ NJE
3 – JAJCA IN PROIZVODI IZ JAJC 10 – GORČIČNO SEME IN PROIZVODI IZ NJEGA
4 – RIBE IN PROIZVODI IZ RIB 11 – SEZAM IN PROIZVODI IZ NJEGA
5- ARAŠIDI IN PROIZVODI IZ ARAŠIDOV 12 – ŽVEPLOV DIOKSID IN SULFIT
6- SOJA IN PROIZVODI IZ SOJE 13 – VOLČJI BOB IN PROIZVODI IZ NJEGA
7– MLEKO IN IZDELKI IZ MLEKA, KI VSEBUJEJO LAKTOZO 14 – MEHKUŽCI IN PROIZVODI IZ NJIH

*Kruh in pekovsko pecivo brez aditivov.  Ves kruh in pekovsko pecivo vsebuje gluten.

Alergeni, ki jih vsebujejo jedi, so objavljeni na jedilniku pri vhodu v šolsko jedilnico.

Alergeni so označeni s številko.

V primeru, da ni mogoče zagotoviti ustreznih živil, si pridržujemo pravico do spremembe jedilnika.