Jedilnik

PONEDELJEK, 9. 3.
ZAJTRK: KRUHOVA ŠNITA, ČAJ
MALICA: PICA BUREK, BIO NAVADNI JOGURT
KOSILO: BISTRA JUHA Z REZANCI, PEČEN PIŠČANEC, PIRE KROMPIR, KREMNA ŠPINAČA
MALICA: PRESTA, SADJE
TOREK, 10. 3.
ZAJTRK: AJDOV KRUH, PAŠTETA, ČAJ
MALICA: MLEČNI MOČNIK, CIMETOV POSIP, BANANA
KOSILO: RAGU IZ EKO GOVEDINE, ZAPEČENA POLENTA Z MOZZARELLO, ZELJNATA SOLATA S POROM, MANDARINA
MALICA: POLNOZRNAT KRUH, BIO SADNI KEFIR
  
SREDA, 11. 3.
ZAJTRK: MLEČNI RIŽ
MALICA: POLNOZRNAT FRANCOSKI ROGLJIČ Z MARMELADO, BELA KAVA, JABOLKO
KOSILO: MINJONSKA JUHA, ZELENJAVNA RIŽOTA, PARMEZAN, JOGURTOV MOUSSE
MALICA: RIŽEVI VAFLJI, SADJE
ČETRTEK, 12. 3.
ZAJTRK: KORUZNI KOSMIČI, MLEKO
MALICA: ŽEMLJA, GOVEJA SUHA SALAMA, KISLE KUMARICE, 100% VIŠNJEV SOK
KOSILO: FIŽOLOVA JUHA, RIBJI POLPET, TLAČEN KROMPIR, ZELENA SOLATA Z RUKOLO
MALICA: SLANIK, SADJE
PETEK, 13. 3.
ZAJTRK: KRUHOV ROGLJIČ, BELA KAVA
MALICA: *BIO OVSENA BOMBETA, SIRNI NAMAZ, KORENJE, SADNI ČAJ, MELONA
KOSILO: OBARA – PÖRKÖLT,  PALAČINKE S ČOKOLADO IN OREHI – HORTOBÁGYI PALACSINTA, VODA
MALICA: AJDOVA ŠTRUČKA, ALPSKO MLEKO
LEGENDA: PREGLEDNICA ALERGENOV: 
1 -ŽITA, IZDELKI IZ ŽIT, KI VSEBUJEJO GLUTEN 8 – OREŠČKI (MANDLJI, OREHI, LEŠNIKI, IND. OREŠČKI…)
2- RAKI IN PROIZVODI IZ RAKOV 9- LISTNA ZELENA IN PROIZVODI IZ NJE
3 – JAJCA IN PROIZVODI IZ JAJC 10 – GORČIČNO SEME IN PROIZVODI IZ NJEGA
4 – RIBE IN PROIZVODI IZ RIB 11 – SEZAM IN PROIZVODI IZ NJEGA
5- ARAŠIDI IN PROIZVODI IZ ARAŠIDOV 12 – ŽVEPLOV DIOKSID IN SULFIT
6- SOJA IN PROIZVODI IZ SOJE 13 – VOLČJI BOB IN PROIZVODI IZ NJEGA
7– MLEKO IN IZDELKI IZ MLEKA, KI VSEBUJEJO LAKTOZO 14 – MEHKUŽCI IN PROIZVODI IZ NJIH

*Kruh in pekovsko pecivo brez aditivov.  Ves kruh in pekovsko pecivo vsebuje gluten.

Alergeni, ki jih vsebujejo jedi, so objavljeni na jedilniku pri vhodu v šolsko jedilnico.

Alergeni so označeni s številko.

V primeru, da ni mogoče zagotoviti ustreznih živil, si pridržujemo pravico do spremembe jedilnika.