Jedilnik

PONEDELJEK, 27. 9.
ZAJTRK: KRUHOVA ŠNITA, ČAJ
MALICA: KORUZNI KRUH, SIRNI NAMAZ S PURANJO ŠUNKO, SOLATA, KAKAV – BIO MLEKO
KOSILO: STROČJI FIŽOL S SVINJSKIM MESOM, PRAŽEN KROMPIR, MELONA
MALICA: KRUH Z OVSENIMI KOSMIČI, SADNI JOGURT BREZ DODANEGA SLADKORJA
TOREK, 28. 9.
ZAJTRK: OBLOŽEN KRUH, ČAJ
MALICA: OVSEN KRUH, TUNIN NAMAZ, PARADIŽNIK, SADNI ČAJ
KOSILO: PLESKAVICA, DŽUVEČ RIŽ, MEŠANA SOLATA (PARADIŽNIK, PAPRIKA), EKO SLIVA
MALICA: POLNOZRNAT KRUH (1,6), BIO VANILIJEVO MLEKO (7)
      
SREDA, 29. 9.
ZAJTRK: PISAN  KRUH, MASLO, MED , ČAJ
MALICA: KRALJEVA ŠTRUČKA FIT, PINJENEC, EKO HRUŠKA
KOSILO: PURANJI RAGU, ZAPEČENA POLENTA S SIROM, ZELENA SOLATA
MALICA: GRAHAM ŽEMLJA, SADJE
ČETRTEK, 30. 9.
ZAJTRK: DOMAČA GRANOLA, MLEKO
MALICA: HOT DOG ŠTRUČKA, PIŠČANČJA HRENOVKA, SVEŽA PAPRIKA, ZELIŠČNI ČAJ
KOSILO: PIŠČANEC V CURRYEVI OMAKI, PERESNIKI, ZELJNATA SOLATA S KROMPIRJEM, ČRNO GROZDJE
MALICA: KRUHOV ROGLJIČ, ALPSKO MLEKO
PETEK, 1. 10.
ZAJTRK: MLEKO, POLENTA
MALICA: HRUSTLJAVI MUSLI, TEKOČI NAVADEN JOGURT, BANANA
KOSILO: ZELENJAVNA MINEŠTRA, INDIJANČEK, HRUŠKOV SOK
MALICA: BIO AJDOVO PECIVO, SADJE
LEGENDA: PREGLEDNICA ALERGENOV: 
1 -ŽITA, IZDELKI IZ ŽIT, KI VSEBUJEJO GLUTEN 8 – OREŠČKI (MANDLJI, OREHI, LEŠNIKI, IND. OREŠČKI…)
2- RAKI IN PROIZVODI IZ RAKOV 9- LISTNA ZELENA IN PROIZVODI IZ NJE
3 – JAJCA IN PROIZVODI IZ JAJC 10 – GORČIČNO SEME IN PROIZVODI IZ NJEGA
4 – RIBE IN PROIZVODI IZ RIB 11 – SEZAM IN PROIZVODI IZ NJEGA
5- ARAŠIDI IN PROIZVODI IZ ARAŠIDOV 12 – ŽVEPLOV DIOKSID IN SULFIT
6- SOJA IN PROIZVODI IZ SOJE 13 – VOLČJI BOB IN PROIZVODI IZ NJEGA
7– MLEKO IN IZDELKI IZ MLEKA, KI VSEBUJEJO LAKTOZO 14 – MEHKUŽCI IN PROIZVODI IZ NJIH

*Kruh in pekovsko pecivo brez aditivov.  Ves kruh in pekovsko pecivo vsebuje gluten.

Alergeni, ki jih vsebujejo jedi, so objavljeni na jedilniku pri vhodu v šolsko jedilnico.

Alergeni so označeni s številko.

V primeru, da ni mogoče zagotoviti ustreznih živil, si pridržujemo pravico do spremembe jedilnika.