Jedilnik

PONEDELJEK, 9. 12.
ZAJTRK: KRUHOVA ŠNITA, ČAJ
MALICA: SIROV POLŽEK, TEKOČI NAVADNI JOGURT, JABOLČNI KRHLJI
KOSILO: PREŽGANKA Z JAJCEM, PURANJI TRAKCI V KARIJEVI OMAKI, VODNI VLIVANCI, ZELJNATA SOLATA S KORENJEM
MALICA: POLNOZRNAT KRUH, SADJE
TOREK, 10. 12.
ZAJTRK: MLEČNA PROSENA KAŠA
MALICA: *BIO PIRIN KRUH, RIBJI NAMAZ, ZELENJAVNI KROŽNIK (ZELENA SOLATA, RDEČA REDKVICA), SADNI ČAJ
KOSILO: RIČET  Z ZELENJAVO, KOKOSOVA KOCKA, NARAVNA LIMONADA
MALICA: CRISPY KRUHKI, SADJE
  
SREDA, 11. 12.
ZAJTRK: CESARSKI PRAŽENEC, ČAJ
MALICA: POLNOZRNAT KRUH, MASLO, MARMELADA, BELA KAVA, JABOLKO
KOSILO: ZELENJAVNA KREMNA JUHA, MUSAKA, ZELENA SOLATA Z MINI MOZZARELO
MALICA: GRISINI, BIO SADNI KEFIR
ČETRTEK, 12. 12.
ZAJTRK PISAN KRUH, KISLA SMETANA, ČAJ
MALICA HOT DOG ŠTRUČKA, PIŠČANČJA HRENOVKA, GORČICA, ZELIŠČNI ČAJ Z MEDOM
KOSILO SEGEDIN GOLAŽ Z EKO MESOM, SLAN KROMPIR, ČOKOLADNI PUDING
MALICA MAKOVKA, SADJE
PETEK, 13. 12.
ZAJTRK OVSEN KRUH, MEDENI NAMAZ, MLEKO
MALICA MLEČNI MOČNIK, CIMETOV POSIP, BANANA
KOSILO GOVEJI ZREZEK V OMAKI, KRUHOV CMOK, ZELENA SOLATA Z RDEČIM RADIČEM, KIVI
MALICA *BIO KORENČKOVA BOMBETA, ČOKOLADNO MLEKO
LEGENDA: PREGLEDNICA ALERGENOV: 
1 -ŽITA, IZDELKI IZ ŽIT, KI VSEBUJEJO GLUTEN 8 – OREŠČKI (MANDLJI, OREHI, LEŠNIKI, IND. OREŠČKI…)
2- RAKI IN PROIZVODI IZ RAKOV 9- LISTNA ZELENA IN PROIZVODI IZ NJE
3 – JAJCA IN PROIZVODI IZ JAJC 10 – GORČIČNO SEME IN PROIZVODI IZ NJEGA
4 – RIBE IN PROIZVODI IZ RIB 11 – SEZAM IN PROIZVODI IZ NJEGA
5- ARAŠIDI IN PROIZVODI IZ ARAŠIDOV 12 – ŽVEPLOV DIOKSID IN SULFIT
6- SOJA IN PROIZVODI IZ SOJE 13 – VOLČJI BOB IN PROIZVODI IZ NJEGA
7– MLEKO IN IZDELKI IZ MLEKA, KI VSEBUJEJO LAKTOZO 14 – MEHKUŽCI IN PROIZVODI IZ NJIH

*Kruh in pekovsko pecivo brez aditivov.  Vsi kruhi in pekovska peciva vsebujejo gluten.

Alergeni, ki jih vsebujejo jedi, so objavljeni na jedilniku pri vhodu v šolsko jedilnico.

Alergeni so označeni s številko.

V primeru, da ni mogoče zagotoviti ustreznih živil, si pridržujemo pravico do spremembe jedil