Jedilnik

PONEDELJEK, 17.06.
ZAJTRK: UMEŠANA JAJCA, PISAN KRUH, MLEKO
MALICA: BIO PIRIN BUHTELJ, ŽITNA KAVA
KOSILO: FILE OSLIČA V KORUZNI SRAJČKI Z LIMONO, KORENČKOV PIRE, ZELENA SOLATA, SLADOLED
MALICA: PRESTA, JABOLKO
TOREK, 18.06.
ZAJTRK: MLEČNI GRES S CIMETOVIM POSIPOM
MALICA: LADJICA Z MARELICO IN VANILIJEVO KREMO, BANANA, ČAJ
KOSILO: PURANJI RAŽNJIČI, RIZI E BIZI, PARADIŽNIKOVA SOLATA, MARELICE
MALICA: BIO PIRINA BLAZINICA, JABOLČNI SOK
sssiz  SHEMA ŠOLSKEGA SADJA IN ZELENJAVE  
SREDA, 19.06.
ZAJTRK: KRUH, MASLO, MED, ČAJ Z LIMONO
MALICA: ROGLIČEK S ŠUNKO IN SIROM, ČAJ, ČEŠNJE
KOSILO: PIŠČANČJI PAPRIKAŠ, PIRE KROMPIR, KUMARIČNA SOLATA, SLADOLED
MALICA: PUDING
ČETRTEK, 20.06.
ZAJTRK PALAČINKE S ČOKOLADO, MLEKO
MALICA SIROVA ŠTRUČKA, SADNI JOGURT
KOSILO TESTENINE Z BOLONJSKO OMAKO, RIBAN SIR, ZELENA SOLATA S PARADIŽNIKOM, NEKTARINA
MALICA MASLENI PIŠKOTI OTROŠKO VESELJE, BANANA, MLEKO
PETEK, 21.06.
ZAJTRK KRUH, SIR, SADNI KROŽNIK, ČAJ
MALICA JABOLČNI BUREK, DOMAČI LEDENI ČAJ
KOSILO RIČET BREZ MESA, KRUH, ČOKOLADNA TORTA, POMARANČNI SOK
MALICA  HRSKI, JABOLKO
LEGENDA: PREGLEDNICA ALERGENOV: 
1 -ŽITA, IZDELKI IZ ŽIT, KI VSEBUJEJO GLUTEN 8 – OREŠČKI (MANDLJI, OREHI, LEŠNIKI, IND. OREŠČKI…)
2- RAKI IN PROIZVODI IZ RAKOV 9- LISTNA ZELENA IN PROIZVODI IZ NJE
3 – JAJCA IN PROIZVODI IZ JAJC 10 – GORČIČNO SEME IN PROIZVODI IZ NJEGA
4 – RIBE IN PROIZVODI IZ RIB 11 – SEZAM IN PROIZVODI IZ NJEGA
5- ARAŠIDI IN PROIZVODI IZ ARAŠIDOV 12 – ŽVEPLOV DIOKSID IN SULFIT
6- SOJA IN PROIZVODI IZ SOJE 13 – VOLČJI BOB IN PROIZVODI IZ NJEGA
7– MLEKO IN IZDELKI IZ MLEKA, KI VSEBUJEJO LAKTOZO 14 – MEHKUŽCI IN PROIZVODI IZ NJIH

*Kruh in pekovsko pecivo brez aditivov.  Vsi kruhi in pekovska peciva vsebujejo gluten.

Alergeni, ki jih vsebujejo jedi, so objavljeni na jedilniku pri vhodu v šolsko jedilnico.

Alergeni so označeni s številko.

V primeru, da ni mogoče zagotoviti ustreznih živil, si pridržujemo pravico do spremembe jedilnika.

JEDILNIK JUNIJ 4. teden