ZAUPAJMO V LASTNO USTVARJALNOST 2024 

S ponosom sporočamo, da je učenec Ažbe Plavčak iz 9. c-razreda prejel priznanje Mestne občine Ljubljana za uspešno izdelano raziskovalno nalogo z naslovom Odpadna plastika kot vir surovin pod mentorstvom Andreje Kolman. Naloga je del projekta Zaupajmo v lastno ustvarjalnost in je bila predstavljena na 37. srečanju mladih raziskovalcev. 

Raziskovalna naloga, ki jo je izdelal Ažbe Plavčak, obravnava temo odpadne plastike, ki postaja vse večji globalni problem. Njegovo delo je bilo prepoznano zaradi izjemne angažiranosti, strokovnosti ter inovativnih pristopov k reševanju te problematike. 

Njegova predstavitev na srečanju mladih raziskovalcev je navdušila strokovno komisijo, ki je učencu podelila priznanje Mestne občine Ljubljana za izjemno delo na področju raziskovanja. 

Ob tem je Ažbe prejel tudi nagrado v obliki dvodnevnega potovanja v Salzburg. Ta nagrada predstavlja priznanje za njegov trud in predanost raziskovanju ter hkrati ponuja priložnost za nadaljnji razvoj in širjenje znanja na področju, ki ga pokriva njegova raziskovalna naloga. 

Iskrene čestitke Ažbetu za to izjemno doseženo nagrado. 

Najlepša hvala Kemijskemu inštitutu in dr. Emi Žagar, ki je omogočila delo na odseku D7, somentorici dr. Maji Grdadolnik, ki je omogočila varno eksperimentalno okolje in strokovno podporo, Mestni občini Ljubljana za priznanje in podporo mladim raziskovalcem ter za spodbujanje in promocijo ustvarjalnosti v našem mestu. 

(Skupno 144 obiskov, današnjih obiskov 1)