VKLJUČENI V PROJEKT ERASMUS+

Od septembra 2020 je Osnovna šola Prule vključena v projekt Erasmus+ School Exchange Partnerships 2020. V skupni projekt z naslovom “Sailing the sea of time – European history as OUR (hi)story”, pri katerem je koordinatorica Nemčija (Wilhelmshaven –  Neues Gymnasium Wilhelmshaven), smo pridruženi partnerji še iz petih držav, in sicer Francija (Rumilly – démotz de la salle), Italija (Perugia – Liceo Scientifico Statale “Galileo Galilei” di Perugia), Grčija (Volos – 1st Junior High school of Volos), Hrvaška (Našice – Srednja škola Isidora Kršnjavoga Našice) in Slovenija (Ljubljana – Osnovna šola Prule). – 

Cilj projekta je komunikacija in izmenjava učencev med državami partnericami. Tema projekta pa je naša skupna zgodovina in zgodbe, ki nas povezujejo, ter pogledi na trenutne in prihodnje razmere v Evropi. Ta projekt govori o odgovornosti: V Evropi in – v globalnem svetu – O Evropi. Vodilna vprašanja bodo: Pošteno in spoštljivo ter uspešno delo in skupno življenje v Evropi- kako to izgleda v naši domišljiji? Kako ga lahko dosežemo? Kaj lahko MI storimo, da podpremo konstruktivno sodelovanje in preprečimo povrnitev uničujočih prizadevanj? Naše izhodišče: grška mitologija plus filozofski pristopi in umetniški izrazi (umetnost, glasba, poezija). Raziskovali bomo družbenozgodovinske razmere v naših regijah in med njimi ter različne povezave. Projekt se bo zaključil v šolskem letu 2022/2023.

 

Učiteljski tim za Erasmus v šolskem letu 2022/2023 sestavljajo:

Matjaž Pintarič, Suzana Zgonec, Andreja Popovič, Janja Bec, Suzana Stojanovič, Kristjan Jemec Kocjan, Katja Kmetec, Olga D. Babnik, Irena Goričanec, Irena Petrič, Kristina Bukvič in Roman Putrih.

 

DOGODKI IN OBJAVE

+++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++

3. leto projekta: 2022-23

Okvirni datumi izmenjav:
– (C5) Hrvaška, Našice, 3. 10. 2022–7. 10. 2022 – (raziskava različnih družabnih iger in predstavitev pravil drugim partnerjem)
Učenci za izmenjavo so: ISAA SNOJ, 7. B, FRIDA BRATUŠ, 7. B, VALENTIN POP TASIČ, 8. C, NOAH ŠTRUS, 8. C, BRINA HABJAN, 9. A, TJAŠA BIZJAK, 9. A

https://osprule.splet.arnes.si/2022/10/03/prulski-ucenci-na-izmenjavi-na-hrvaskem/

– (C6) Grčija, Volos, 7. 11.–13. 11. 2022 – (določitev izdelave svoje družabne igre za posamezne partnerje ali za vse skupaj v povezavi z grško mitologijo)
Učenci za izmenjavo so: JAKOB TOMAŽIN KOŠOROK, 7. C, ČARNA POREKAR ŽARKI, 8. A, LEONORA LOBNIK, 8. B, ALINA JARH, 8. B, BRINA MARKO, 8. C

https://osprule.splet.arnes.si/2022/11/09/prulski-ucenci-na-izmenjavi-v-grciji/

– (C7) Italija, Perugia, 6. 3.–10. 3. 2023 – (predstavitev izdelanih družabnih iger, ki so nastale s skupnim sodelovanjem med partnerji na daljavo, pripravljene za 3D-tisk bodo 3D-modeli za igre)
– (C8) Slovenija, Ljubljana, 8. 5.–12. 5. 2023, gostitev drugih partnerjev na naši šoli – (preizkus delovanja naših narejenih družabnih iger)

Dogodki, ki so se odvijali:
– prijave učencev (7., 8. in 9. r), ki bi želeli sodelovati v projektu Erasmus, so zbirali razredniki posameznih razredov na prvi dveh razrednih urah. Prijavilo se je 40 učencev. 

– na roditeljskih sestankih za 7., 8. in 9. razred, v četrtek, 8. 9., se je staršem predstavil projekt Erasmus in se jih je povabilo h gostovanju tujih učencev v maju 2023, ko bo OŠ Prule gostila učence iz drugih držav. Dvajset družin se je javilo in so pripravljeni gostiti tuje učence.
– učenci imajo za prvo nalogo opis sebe, ki jo morajo oddati v knjižnici ga. Suzani Stojanovič do četrtka, 15. 9. 2022. Spletna novička je vidna tukaj.

– učenci so se pogovarjali v dobrih namiznih igrah in izpostavljali kateri deli so jim pri teh igrah najbolj všeč, 16. 9. 2022. Spletna novička je vidna tukaj.
– učenci so se v mešanih skupinah organizirali za predstavitev Slovenije, Ljubljane in šole v angleškem jeziku, 24. 9. 2022 in predstavitve predstavili učiteljem Erasmus tima v zadnjem tednu septembra. 
+++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++

 

2. leto projekta: 2021-22

  • izmenjave učencev v Nemčijo v mesto Wilhelmshaven v terminu od 1. 5. do 6. 5. 2022
  • izmenjave učencev v Francijo v mesto Rumilly v terminu od 13. 5. do 19. 5. 2022

 

Dogodki, ki so se odvijali:

 

++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++

 

1. leto projekta – 2020-21, delo je potekalo na daljavo brez izmenjav. 

V prvem letu projekta so učenci svoje naloge oddajali v spletni učilnici, ki je bila namenjena samo učencem vključenih v projekt Erasmus+. Povezava je: https://ucilnice.arnes.si/enrol/index.php?id=66431

Po glasovanju vseh partneric je bil za naš projekt izbran logotip iz Francije:

Naloge, ki so jih učenci v tem letu opravili, so:

  • priprava opisa o sebi v angleščini, po navodilih, da bi iz opisa drugi partnerji čim lažje narisali izgled posameznega učenca
  • narisali so izgled drugih učencev po opisih v angleščini
  • risali so predloge za logotip našega projekta Erasmus+
  • na prvem video konferenčnem srečanju so predstavili maskoto projekta, ki smo jo naredili na naši šoli
  • na drugem video konferenčnem srečanju so se igrali kviz s poslanimi fotografijami delovnih miz učencev in ugotavljali, čigave bi lahko bile

 

(Skupno 621 obiskov, današnjih obiskov 1)