UČENCI 1., 2. IN 4. RAZREDA NA POTI OB ŽICI

Učenci 1., 2. in 4. razreda so se 10. maja 2024 tradicionalno podali na Pot ob žici. Letos jim je bilo vreme res naklonjeno in pogoji za 10 km pohod so bili idealni. Ravno prav hladno in ravno prav toplo. Modro nebo in mlado zelenje pa so ustvarili čudovito spremljavo. 

Pred šolo je nastala gneča, ko so se učenci v koloni odpravili na pot. Najprej so zavili na Golovec, kjer so v hladni senci premagali skoraj edini resni klanec. Prvi postanek za vodo se je vsem prilegel. Po grebenu Golovca so pohodniki nadaljevali svojo pot in si nato v objemu gozda privoščili malico. Gozdna steza se je kmalu priključila Poti spominov, kjer so učenci srečali veliko drugih pohodnikov z vseh koncev Ljubljane. Po ovinkih so se spustili do vznožja hriba in kmalu dočakali prvo postajo na Peruzzijevi ulici, kjer so na kartonček dobili prvo štampiljko in spominski zemljevid Poti ob žici. 

Otroci so utrujenost premagovali s pesmijo, klepetom in »petkanjem« mimoidočih. Vedno pogosteje so spraševali, kdaj bo postanek za priboljške. Kmalu so ga dočakali v senci pod brezami. Ko je sladkor mišicam povrnil moč, so se odpravili še na zadnjo tretjino poti. Še sreča, da je bila ravna. 

Po zadnjem počitku ob vodi in praznjenju nahrbtnika so pohodniki prispeli do zadnje kontrolne točke na Livadi. Tam so za vztrajnost dobili štampiljke in posebno štampiljko zmajčka na roko. Navdušenje je bilo nepopisno. To jim je dalo zagon za še zadnji kilometer poti do šole. 

Srečni in utrujeni, a še vedno dobre volje, so si čestitali. Prvošolci in drugošolci so se polegli v sveže pokošeno travo pred šolo in uživali v zavedanju, da so zmogli dolgo pot. Za spomin so dobili slikovni zemljevid poti. Kdo ve, morda se je kdo z družino podal na pot še 11. maja. 

(Skupno 134 obiskov, današnjih obiskov 1)