34. NACIONALNI OTROŠKI PARLAMENT

Na 34. nacionalnem Otroškem parlamentu, ki se je odvijal med 115 mladimi parlamentarci iz vse Slovenije, je sodelovala tudi učenka naše šole. Frida Bratuš iz 8. b-razreda je 8. 4. 2024 sedela v dvorani Državnega zbora, ki velja za hram demokracije v Republiki Sloveniji. OŠ Prule je ponosna na ta izjemen dosežek, ki priča o aktivnosti in predanosti naše učenke. ISKRENE ČESTITKE.

Na zasedanju so mladi parlamentarci zaključili z dveletno razpravo o temi »Duševno zdravje otrok in mladih« in na koncu sprejeli memorandum otrok o izzivih na področju duševnega zdravja otrok in mladih, ki so ga izročili predsednici Državnega zbora RS. V memorandumu so zapisane ključne ugotovitve mladih parlamentarcev.

Frida Bratuš je zapisala:

»Nacionalni Otroški parlament se je pričel ob 9. uri. Delegati iz Osrednje Slovenije smo se zbrali pred državnim zborom že ob 8.20 uri. V okviru srečanja smo imeli štiri delavnice. Sama sem se udeležila delavnice z naslovom Moji viri pomoči. Razmišljali smo o tem, kateri so zunanji in notranji dejavniki, ki vplivajo na duševno zdravje, ter kaj vpliva pozitivno in kaj negativno na naše duševno zdravje. Delavnice so trajale slabi dve uri. Po končanih delavnicah smo se vrnili v veliko dvorano, kjer smo poročali o delu po skupinah. Po poročanju smo imeli plenarno razpravo. Po razpravi smo razglasili izbrano temo za naslednji dve leti, to je Šolski sistem. Za zaključek smo se skupaj slikali in nato odšli na kosilo. V državnem zboru smo morali nositi značko z našim imenom«.

Potrdilo o udeležbi na nacionalnem Otroškem parlamentu (Foto: osebni arhiv Fride Bratuš)

Značka, ki so jo morali nositi mladi parlamentarci v državnem zboru. (Foto: osebni arhiv Fride Bratuš)

Utrinki iz 34. nacionalnega Otroškega parlamenta (Foto za Zvezo prijateljev mladine Slovenije: Anže Krže):

(Skupno 68 obiskov, današnjih obiskov 1)