SPREJEM PRVOŠOLCEV V ŠOLSKO SKUPNOST

V petek, 22. 4. 2022, je v glasbeni učilnici potekal sprejem prvošolcev v šolsko skupnost. Čeprav smo dogodek v letošnjem šolskem letu izvedli nekoliko kasneje, ni bil zato nič manj pomemben in svečan.

Vse je bilo pripravljeno na prihod prvošolcev.

Učenke 4. a so otvorile dogodek s pesmijo Bratovščina sinjega galeba, petje pa obogatile s plesnimi gibi. 

Devetošolki, Hana in Lara, sta povezovali program.

Sprejemu se je pridružila tudi maskota prvih razredov, njihov zaveznik in prijatelj, lutka Vranček. Le-ta je popestril program s svojo živalsko druščino – žabcem, levčkom in žirafo. Z njihovo pomočjo so prvošolci izvedeli, kakšen je namen šolske skupnosti in kaj počnejo predstavniki na sestankih šolske skupnosti. Igro z lutkami so odigrale šestošolke Frida, Gala in Nina Ana.

Petošolci, Klara, Timon in Zala, so za prvošolce pripravili kviz o poznavanju OŠ Prule z animirano predstavitvijo powerpoint, sedmošolec Gašper pa je s trobento odigral krajšo melodijo ob vsakem pravilnem oz. nepravilnem odgovoru prvošolcev.

          

Kviz je potekal v  dveh delih. V času premora je učenec Valentin na klavir odigral živahno avtorsko skladbo, pri igranju katere so mu prsti kar poplesavali po klavirskih tipkah.

Sledil je 2. del kviza, pri katerem so prvošolci odgovarjali na vprašanja na različne načine. S prsti so pokazali, po kateri šolski uri jedo malico, s ploski ponazorili število telovadnic, z vstajanjem in sedanjem prikazali število igrišč …

»Če imamo v šoli Galerijo, si z rokama pokrijte oči.«

Prvošolci so izkazali dobro poznavanje OŠ Prule in starejši učenci so se strinjali, da so pripravljeni na sprejem v šolsko skupnost. Še preden so prvošolce uradno sprejeli v ŠS, so za voditeljicama Hano in Laro ponavljali zaobljube, ki sta jih glasno narekovali.

Danes, ko postajam član šolske skupnosti, svečano obljubljam,

da bom prijazen do sošolcev,

da bom spoštoval vse ljudi okoli sebe,

da bom delil veselje,

da bom upošteval pravila lepega vedenja,
da bom pazil na svoje zdravje in varnost

in da bom čuval svojo in šolsko opremo.

“DA PONOSNI BOSTE VSI NA NAS,
TRUDILI SE BOMO NA VSO MOČ, VES ČAS!”

Četrtošolke Alja, Ela in Maru so ob koncu zaobljub odpele pesem s spodbudnim sporočilom »Tud’ če ‘maš slab dan, daj se nasmej, dvigni glavo gor, vse bo okej. Tudi če ne bo tako kot prej, v sebi čutim, da še boljš’ bo zdej.« Osmošolki Anastasija in Anja sta pripravili koreografijo in povabili prvošolce, da zaplešejo z njima.

Ob zaključku sprejema so prvošolci izrečene zaobljube še podpisali s svojimi imeni, vsak od njih pa je v razredu prejel še plaketo ob sprejemu v šolsko skupnost in sladko presenečenje. Podpisovanje zaobljub je pospremila klavirska spremljava sedmošolca Valentina, ki je zaigral še eno od svojih avtorskih skladb.

 

Dragi prvošolci, veseli smo bili druženja z vami. Se vidimo na naslednjem sestanku šolske skupnosti!