PUSTOVANJE NA OŠ PRULE

Pustovanje na razredni stopnji

 

Torek, 13. 2. 2024, je bil za učence OŠ Prule prav poseben dan, saj so imeli na šoli pustno praznovanje. Maškare vseh barv, oblik in velikosti so napolnile šolske hodnike. Na poti do razreda ste lahko srečali najrazličnejše superjunake, princeske, čarovnice, živali, Indijance, kavboje in še bi lahko naštevali.

Drugo šolsko uro so imeli učenci celotne razredne stopnje v šolski telovadnici organizirano pustno prireditev. Vsi razredi so se najprej predstavili s pustno povorko. Nato so plesali različne plese in se zabavali.

Popoldne je zunaj posijalo sonce, temperature pa so se ogrele na skoraj petnajst stopinj. Očitno nam je uspelo pregnati zimo!

Pustovanje na predmetni stopnji

 

Predstavniki šolske skupnosti so izrazili željo, da bi imeli v letošnjem šolskem letu pustno rajanje tudi učenci predmetne stopnje. Izpolnili smo jim željo in 13. 2. 2024 po pouku organizirali rajanje. Udeležilo se ga je veliko maškar, ki so dokazale, da z malo vztrajnosti, ustvarjalnosti in veliko domišljije dosežemo neverjetne rezultate.

Predvsem pa so dodobra namučile komisijo pri izbiranju najizvirnejše individualne in najizvirnejše skupinske maske.

Vse maškare so se predstavile na predstavitvenem mimohodu in plesu pod vodstvom učitelja kavboja Matjaža.

Po plesu so se maškare odpravile še v foto kotiček, potem pa je bil že čas za razglasitev zmagovalcev.

SLIKE FOTO KOTIČEK

 

 

Nagrado in priznanje za najboljšo individualno masko je prejel učenec Vitan iz 6. a s kostumom iz filma Pet noči pri Freddyju.

Nagrado za najboljšo skupinsko masko pa sta prejeli učenki Maru in Melian iz 6. b, ki sta predstavljali floro in favno.   

Rajanje smo zaključili s skupinsko fotografijo in z obilo dobre volje. Strinjali smo se, da naslednje leto druženje ponovimo z veliko več kategorijami za izbor najboljših mask. Nagrade je podelila gospa ravnateljica, ki se je za en dan spremenila v žabico in tudi sama dokazala, da domišljija ne pozna meja. 

Čestitke zmagovalcem ter pohvala vsem učencem in učenkam za trud in kreativnost. 

(Skupno 397 obiskov, današnjih obiskov 1)