OB DNEVU UČITELJEV

5. oktobra se obeležuje svetovni dan učiteljev.

O učiteljskem poklicu so razmišljali tudi sedmošolci v okviru tehniškega dneva Digitalizacija. Z uporabo različnih tehnologij so posneli pesem o učiteljih, izvedli raziskavo o učiteljih OŠ Prule, intervju z učiteljico, izdelali  so spletno anketo o učiteljskem poklicu, različne PowerPoint-predstavitve, strip in posneli kratko oddajo.  

Ugotovili so, da biti učitelj ni vedno lahko. Še posebej to velja za »koronski čas«, ki zelo zaznamuje pogoje dela.  Delo učitelja ni zgolj poučevanje. Učitelj mora znati umiriti nemirne otroke, biti zelo potrpežljiv, pomagati otroku v stiski in še in še.  

Na OŠ Prule poučuje 62 učiteljev, ki prihajajo z različnih koncev Slovenije. Najbolj oddaljeni kraj so Beltinci. Da so učitelji kos vsem mogočim izzivom, morajo biti pogumni in odločni. Najpogostejše ime med učitelji OŠ Prule je Andreja (ime pomeni »pogumna«), njihovo najpogostejše astrološko znamenje pa je oven.  

Učenci so se dokopali še do naslednje zanimivosti: učiteljica, ki poučuje največ učencev na naši šoli, je profesorica glasbe, ki je odgovorna kar za 353 učencev! 

Svojo kratko oddajo, posvečeno dnevu učiteljev, so zaključili z naslednjimi besedami: »Ob tej priliki bi se radi zahvalili vsem učiteljem za kvalitetno poučevanje, za pozitivno energijo in strpnost, ki nam jo izkazujejo 

Utrinki z dela

Izdelki učencev:

Intervju z učiteljico

Tematski intervju o učiteljskem poklicu

Strip

Zanimivosti o učiteljih OŠ Prule

Oddaja ob dnevu učiteljev:

(Skupno 381 obiskov, današnjih obiskov 1)