UMETNIŠKE FOTOGRAFIJE S TELEFONOM

Učenci vseh oddelkov 6. in 7. razreda so pri pouku tehnike in tehnologije za nalogo uporabili svoj telefon in naredili fotografije po navodilih. Za prvo fotografijo so morali fotografirati predmet skozi odpadno embalažo. Druga slika je morala vsebovati odboj svetlobe predmeta na zrcalu. Tretja slika pa je bila namenjena fotografiranju zapiskov v zvezku.

Pri vseh treh fotografijah so se morali držati navodil, in sicer da očistijo lečo kamere na telefonu, da med fotografiranjem ne premikajo telefona ter da je predmet na sredini in izostren.

Vse tri fotografije so učenci preko spletnega obrazca posredovali učiteljema, kjer so se fotografije avtomatsko urejeno zbirale po mapah razreda in posameznika. Pri pregledu poslanih fotografij se je pokazalo, da je večje število učencev oddalo fotografije direktno preko mobilnega telefona (Android in iPhone), kakor je bilo tudi naročeno.

Zbrani podatki pa so pokazali, da je večina uporabljala za spletni brskalnik Google Crom.

 

Nekaj najbolj zanimivih fotografij si oglejte spodaj.

 

Video

Fotografski navdušenci, ki vam je všeč tudi arhitekt Plečnik, pa obiščite razstavo fotografij v parku Tivoli na Jakopičevem sprehajališču. V nedeljo, 12. 4. 2020,  je bila razstava še vedno postavljena.

 

(Skupno 88 obiskov, današnjih obiskov 1)