V petek, 18. 11. 2022, so učenci obeležili dan slovenske hrane in izvedli projekt Tradicionalni slovenski zajtrk. Slogan letošnjega Tradicionalnega slovenskega zajtrka je bil »Zajtrk z mlekom – super dan!« V učilnicah so učenci skupaj z učiteljicami spregovorili o tradicionalnem slovenskem zajtrku ter se posvetili različnim dejavnostim.
Nekaj utrinkov si lahko ogledate na fotografijah.
Oddelki šestega razreda so imeli v šoli najprej predstavitev in degustacijo bio mlečnih izdelkov Mlekarne Krepko, nato so delo nadaljevali z različnimi aktivnostmi.
Učenci osmega razreda so šli v Rokodelski center Ribnica, kjer so si ogledali muzej suhorobarstva in lončarstva, šli tudi v grajski stolp na ogled razstave o čarovniških procesih na Slovenskem, in izdelali košare iz leskovih viter in vrbovega šibja.
Devetošolci so dan preživeli na šoli, kjer so potekale različne delavnice na temo Prehrana, gibanje in zdravje.