SLOVESEN NAGOVOR UČENCEM OB PRAZNIKU IN KONCU POUKA

V ponedeljek, 24. 6. 2019, je iz zvočnikov šolskega radia svečano zadonela slovenska himna, ki je naznanila dva pomembna dogodka – dan državnosti in zaključek pouka v šolskem letu 2018/19. Ob tej priložnosti je učenec Filip Podobnik iz 5. b deklamiral pesem Domovina smo mi in z njo sporočil, da je prelepa slovenska dežela, katere lepote lahko občudujemo na vsakem koraku, okoli nas, a da je zelo pomembna tudi domovina v nas, ki nas meri po srčnosti, zavedanju samega sebe in razumevanju ter sprejemanju drugih.

V tem duhu je sledil tudi nagovor ge. ravnateljice Maje Mehle učencem ob državnem prazniku in koncu pouka v tem šolskem letu. Poudarila je, da so otroci in mladi nadaljevalci dediščine, ki so jo priborili predniki, in da morajo biti na to ponosni.

Opozorila je tudi na dogajanje v naravi, na kresno noč, ko so nekoč  z druženjem ob kresovih ljudje želeli ohraniti največjo Sončevo moč in toploto za nadaljnje mesece. Tako sta ob koncu leta tudi znanje in učni uspeh učencev na vrhuncu, za kar je učencem  čestitala in zaželela aktivne in razgibane počitnice.

Kot uvod v začetek počitnic je iz zvočnikov zadonela priljubljena pesem Marijana Vodopivca na besedilo Toneta Pavčka Bratovščina Sinjega galeba.

(Skupno 102 obiskov, današnjih obiskov 1)