SKUPAJ V POMLAD 2019

Leto je naokoli in učitelji podaljšanega bivanja so pod vodstvom učiteljice Irene Goričanec 3. aprila 2109 pripravili tradicionalno prireditev Skupaj v pomlad. To je bil praznik mladosti, veselja, sodelovanja, prijateljstva in upanja.

Letos se je v organizacijo prireditve aktivno vključil Šolski sklad. Pred telovadnico so postavili stojnico, ki je vabila k prostovoljnim prispevkom. V zahvalo so vsi darovalci dobili zapestnice, ki so jih spletli učenci v podaljšanem bivanju. Ga. Ines Tomšič iz tiskarne ID visual je poskrbela, da so vsi gostje dobili barvna vabila.

Velika telovadnica šole je »pokala po šivih«. Sedežev je bilo premalo za vse mame, očete, tete, strice, dedke, babice, brate, sestre in prijatelje nastopajočih otrok.

Učenci so s svojimi učiteljicami in učitelji podaljšanega bivanja več mesecev pripravljali svoje nastope. Poleg vseh popoldanskih obveznosti so si vzeli čas tudi za vaje. Svoje točke so vadili z veliko potrpljenja in radosti ob misli, da bodo z njimi razveselili svoje družine.

Vseh petnajst oddelkov podaljšanega bivanja se je predstavilo na odru, obdanim s pisanimi cvetovi iz blaga in papirnatimi metulji, ter zacvetelo v svojih točkah. Zdelo se je, kot da nastopajo na velikem travniku. Skupaj so zapeli, zaigrali in zaplesali v pomlad.

Tudi njihovi mentorji so bili ponosni na otroke in svoje opravljeno delo. Za vso organizacijo, priprave in potek prireditve je ves čas skrbela ga. Irena Goričanec, ki je izdelala tudi sceno in je skupaj z go. Suzano Zgonec okrasila oder.

Obe sta vodili pripravo razstave likovnih izdelkov učencev podaljšanega bivanja, ki so zbrana v vitrinah na hodnikih šole in v knjižnici. Otvoritev razstave so pospremili glasbeniki s Konservatorija za glasbo in balet Ljubljana, ki so zaigrali v cvetličnem vrtičku na hodniku.

Ga. Sabina Bauer je med prireditvijo predvajala glasbo in skrbela za mikrofone. Za ozvočenje je poskrbela ga. Tina Pančur. Vse utrinke nastopa je v objektiv fotoaparata ujela ga. Andreja Golob.

Nastopajoči so svoj nastop zaključili s pesmijo o prijateljstvu, ki je donela iz skoraj tristotih grl. Spremljal jo je šolski orkester pod vodstvom ge. Tine Pančur.

Sodelovanje učiteljev in otrok je s pomladno razposajenostjo napolnilo navdušene obiskovalce, ki so domov odnesli pisano preprogo doživetij. Opravljeno je bilo veliko delo, katerega vrednost se lahko meri le v dimenzijah srca in ljubezni.

Tako pa se je vse začelo …

Živahen plakat, ki sta ga oblikovali ga. Suzana Zgonec in ga. Irena Goričanec, je vabil s pomladno energijo.

Barvno vabilo s programom pa so prejeli tudi starši učencev in drugi obiskovalci prireditve.

Ob stojnici se je zadržalo mnogo obiskovalcev, ki so prispevali in si izbirali zapestnice.

Gneča pred telovadnico je bila velika, v njej pa še bolj.

Prisotne je pozdravila ravnateljica šole, ga. Maja Mehle. Svoje razmišljanje je povezala s pomladjo, ki se prebuja v deželi in ljudeh. Zahvalila se je vsem, ki so sodelovali v tem lepem projektu.

Učenec in učenka iz 1. a sta pozdravila pomlad in vse goste.

Učenec in učenke iz 5. b med izvajanjem pesmi Pomlad.

OPB 2. b: Učenci in njihova mentorica Irena Goričanec so zaplesali Ko ko ko in navdušili občinstvo s svojo prisrčnostjo. Bili so pravi piščančki, ki iščejo mamo. Dobili so dolg aplavz.

OPB 1. c: Učenci in njihova mentorica Maja Jakič so pripravili plesno gibalno izražanje z naslovom Mačja družina. Z njimi pa je zaplesala učiteljica Renata Rupreht.

Navdušene mame so vse trenutke nastopajočih otrok želele ujeti med spomine.

OPB 1. a: Učence je njihova mentorica Sabina Bauer naučila otroška ljudska plesa in dala točki naslov Igrajmo se. Otroci so se preselili v »stare čase« in zaplesali polko.

OPB 4. b: Učenci in njihovi mentorici Laura Belak in Lilijana Bučar so se predstavili s plesom Happy Dance. Vidno so se zabavali.

OPB 5. c: Učenci so pod vodstvom mentoric Andreje Kovač in Sandre Šeme pripravili razgibano točko, in sicer gimnastični nastop NA GLAVO! Bili so usklajeni in športno elegantni.

OPB 3. a: Učenci so pod vodstvom mentorice Katje Eder zaplesali na glasbo Huda ura rock nažiga in spravili na noge vse gledalce. 

OPB 1. b: Mentorica Mojca Brnot Kastelic je otroke pripravila, da so zaplesali na nežno pesem Boljši svet. Ob njej se je marsikdo zamislil, v kakšnem svetu želijo živeti otroci. Na odru je otroke vodila učiteljica Manuela Soršak.

OPB 4. c: Učenci so pod vodstvom mentorice Maje Vučko zaplesali Blue (Da Ba Dee). Poskakovali so v ritmu živahne glasbe.

OPB 2. c: Učenci so se pod vodstvom mentorice Katice Pantner predstavili s točko Petelinčki na potepu. Peli so in se pri tem sproščeno muzali.

OPB 3. b: Učenci in njihova mentorica Tea Trušnovec so pripravili Pomladni miks, v katerem so predstavili, kaj radi počnejo. Deklice so plesale, fantom je zakon žoga.

OPB 4. a: Učenci so zaplesali ob pesmi Mi, prijatelji. Poigravali so se s črkami in na koncu zares zgradili prijateljstvo. Njuni mentorici sta bili Lea Zupančič in Mojca Petkovšek. 

OPB 3. c: Učenci so pod vodstvom mentorice Vesne Ražman zapeli pesem Iz malega raste veliko. Gotovo bodo to v prihodnosti pokazali na najboljši način.

OPB 5. b: Učenci  in njihova mentorica Kristina Bukvić so svojemu plesu dali naslov Dancing Aanimals. Zanimiva koreografija je hudomušno povezovala dekliški in fantovski del razreda.

OPB 2. a: Učenci so pod vodstvom mentorice Anje Dominko zapeli nežno pesem Love Me Tender. Ubrano so peli v angleščini, kot da ne bi bili stari šele sedem let.

OPB 5. a: Učenci so pod vodstvom mentorice Tamare Himelrajh zaplesali energični The Class of Rock 5. a. Eden od učencev pa je tudi zabobnal, da je poslušalcem še dolgo donelo v glavi.

Ob zaključku so vsi otroci ob spremljavi šolskega orkestra v zasedbi za klavir štiriročno, bas kitaro, violino, ritmično kitaro in cajon, skupaj zapeli pesem Zgodba o prijateljstvu ter z njo povezali vse obiskovalce.

Sporočilo je bilo jasno: Kljub različnosti med ljudmi je prijateljstvo vez, ki premaga vse razlike in dela svet lepši.

 

 

(Skupno 479 obiskov, današnjih obiskov 1)