REGIJSKO FLL-TEKMOVANJE V DIVAČI

Utrinke z uspešnega tekmovanja ekipe FPL, ki je potekalo v soboto, 14. 12. 2019,  sta strnili Aliče Osvald Posavec in Maja Pirtovšek:

„V soboto smo se zgodaj zjutraj zbrali pred šolo, malo nervozni, a v pričakovanjih. Okoli osmih smo v Divači že postavljali našo klepetalnico, ki je nastala kot rezultat projekta, ki ga mora pripraviti vsaka ekipa. Izbrati je bilo potrebno problem – v tem šolskem letu s področja arhitekture –  in poiskati ustrezno rešitev zanj. Ekipa FPL (First Prule League) meni, da je velik problem današnjega časa, da se ne znamo več družiti, pogovarjati in zabavati, saj čisto preveč časa posvetimo raznim računalniškim igram, računalnikom, mobitelom in drugim elektronskim napravam.  Kot rešitev problema smo izdelali mobilno klepetalnico. Gre za set mize in 6 dvosedov, ki jih je mogoče zložiti v mizo in enostavno prepeljati na katero koli destinacijo. Miza ima tudi skrivne predale, v katerih so  igre, namenjene zabavi. Najbolj ponosni smo na igro fantastičen pobeg na lepše, na kratko FPL, ki smo jo ustvarili sami.

Sledila je predstavitev projekta,

nato vrednot

in na koncu tehnični intervju.

Po predstavitvah pred sodniki in odgovorih na njihova ne preveč težka vprašanja smo imeli dober občutek.

Po kosilu se je naš robot z imenom Vinko spopadel z ostalimi roboti.

 

 

V prvem krogu nas je pozitivno presenetil, saj je z opravljenimi misijami zbral veliko točk.

Nato je sledilo dolgo čakanje na rezultate, ki smo si ga popestrili s klepetom z ostalimi ekipami, ki so se v naši klepetalnici počutile zelo prijetno in udobno.

Pika Nika je bila zelo utrujena, zato je preizkusila, ali je v klepetalnici mogoče tudi zaspati.

Ob 16. uri se je začela podelitev medalj in razglasitev ekip, ki se jim je uspelo uvrstiti na državno tekmovanje. Izvedeli smo, da je takih ekip 7, nekaj pa se jih dodatno uvrsti v t. i. čakalnico. Čakali smo, da bomo slišali ime svoje skupine in to tudi dočakali! Uvrstili smo se na 3. mesto, na kar smo zelo ponosni.

Zahvale gredo našim mentorjem in pa sponzorju, podjetju Brown Bear Team, ki nam je z velikodušno donacijo omogočil izvedbo projekta. 

Domov smo se vračali zelo utrujeni, vendar srečni in, seveda, polni načrtov za naprej. Klepetalnico želimo predstaviti čim večjemu številu ljudi, jo testirati in izboljšati.

Prepričani smo, da se bo na OŠ Prule zanjo našel primeren kotiček, zato vabimo vse, da se sami prepričate o njeni udobnosti in naši inovativnosti.” 

 

(Skupno 236 obiskov, današnjih obiskov 1)