PROGRAM GREMO NA KOLO

Športni dan za petošolce Gremo na kolo je potekal 25. in 26. 9. 2019 na šolskem igrišču. Učenci so v šolo pripeljali svoje kolo in čelado. Doma so preverili delovanje kolesa, predvsem zavore in pnevmatike, si nastavili sedež na ustrezno višino in na čeladi nastavili trakove na primerno dolžino.

V šolo se s kolesom še ne smejo pripeljati sami, ker kolesarskega izpita še nimajo, zato jih je morala spremljati polnoletna oseba. Kolo so lahko pripeljali tudi starši z avtom ali pa so učenci prišli peš ob kolesu.

 

Na šolskem igrišču so jih pozdravili vaditelji iz Kolesarskega društva Rog in podali natančna navodila. Razdelili so se  v skupine in komaj čakali, da pričnejo z delom.

Postaja A – kolesarjenje na trenažerjih

Učenci so spoznavali namen trenažerjev in na njih tudi tekmovali.

Postaja B – kolesarski poligon s štafetnimi igrami in vožnjo po terenu

Učenci so spoznavali in se učili premagovati ovire na kolesarskem poligonu, sledila je

spretnostna vožnja.

Postaja C – teoretične vsebine

Petošolci so spoznali kolesarske discipline (cestno, gorsko, dirkališčno, ciklokros, , trial ter dvoransko kolesarstvo, parakolesarstvo in kolesarstvo za vse). Seznanili so se z opremo in vzdrževanjem kolesa in tako spoznali razliko med uporabnostjo cestnega, gorskega in treking kolesa, čelado, drese, obutev, očala, rokavičke, odsevnike, lučke, bidon, števec, rezervno zračnico, tlačilko in menjavo zračnice.

Postaja D – kolesarski poligon

Mladi kolesarji so se učili premagovanja ovir na kolesarskem poligonu.

Ob zaključku aktivnosti so bili najhitrejši učenci, ki so v določenem času dosegli največjo razdaljo na trenažerjih, nagrajeni. BRAVO!

 

 »Vse je v poti, ne v rezultatu.«

Carl Lewis

(Skupno 115 obiskov, današnjih obiskov 1)