NAGRAJENCI IDEJNIH PREDLOGOV ZA LOGOTIP PROGRAMA ERASMUS+

V okviru šolskega likovnega natečaja za idejni predlog za logotip Erasmusa+ na temo grške mitologije o Jazonu in argonavtih in s sloganom “Sailing the sea of time – European history as OUR (hi)story” je prispelo 28 idejnih predlogov.

Oblikovali so jih učenci od 4. do 9. razreda in vsi predlogi so bili vključeni v spletno glasovanje, ki je za vse učence naše šole potekalo od 18. do 22. 12. 2020.  Svoj glas je oddalo 192 učencev od 1. do 9. razreda, največ glasov so prispevali učenci višjih razredov. Glasovali so lahko samo enkrat, vsakemu idejnemu predlogu pa so lahko podelili od 1 do 5 točk glede na izvirnost in ustvarjalnost pri ideji za logotip omenjenega programa.

V sredo, 23. 12. 2012, je potekalo zasedanje strokovne žirije v sestavi mentorjev Erasmus+, ki je pregledala končne rezultate spletnega glasovanja. Med desetimi idejnimi predlogi logotipov, ki so dobili najvišje število točk po glasovanju učencev, je vsak mentor glasoval po enakih pravilih, kot so jih imeli učenci.

Po oddanih glasovih učencev in strokovne žirije so največ glasov prejeli trije (3) najbolj izvirni idejni predlogi za logotip programa Erasmus+, ki se bodo uvrstili na mednarodno glasovanje v Grčiji v januarju 2021.

 

           Jon Štrus, 8. c                                            

 

Luxi Lin, 7. b                                             

 Lucija Dirnbek, 8. a

 

Avtorji izglasovanih predlogov prejmejo praktično nagrado, o kateri bodo še osebno obveščeni po novoletnih počitnicah. Vsi trije predlogi  bodo še računalniško obdelani, šola pa si pridržuje pravico do dodatnega grafičnega oblikovanja za končno podobo logotipov Erasmus+.

 

Mentorji programa Erasmus+ ČESTITAMO avtorjem treh najbolj izvirnih idejnih predlogov

in se zahvaljujemo vsem sodelujočim učencem za likovno ustvarjanje in za spletno glasovanje.

 

Vsi prispeli idejni predlogi so na ogled na povezavi Likovna razstava – IDEJNI PREDLOGI za logotip programa Erasmus+.

(Skupno 117 obiskov, današnjih obiskov 1)