LIKOVNA RAZSTAVA “MOJA DOMOVINA”

V mesecu novembru in decembru 2018 je delovna skupina za pripravo proslave ob državnem prazniku dneva samostojnosti in enotnosti učiteljice na razredni stopnji in tudi učiteljico za likovno umetnost na predmetni stopnji povabil, da skupaj z učenci likovno poustvarjajo naravne, zgodovinske, kulturne in etnološke značilnosti posameznih slovenskih pokrajin. 

Pokrajine so bile določene po posameznih razredih in tako so učenci skupaj z učiteljicami odkrivali posamezne naravne in kulturne znamenitosti, spoznali kulturno dediščino in običaje in jih poskušali likovno prikazati v svojih likovnih delih. Likovni izdelki, ki so nastali in so narejeni v različnih risarskih, slikarskih in kombiniranih tehnikah, ponujajo raznolikost likovnih motivov in izvirne individualne pristope mladih likovnih ustvarjalcev.  

 Nekatera nastala dela so bila del scene na sami proslavi, velika večina likovnih izdelkov pa je vse do februarja 2019 še vedno na ogled po vitrinah naše šole v okviru likovne razstave »Moja domovina«. 

 


 

 

(Skupno 358 obiskov, današnjih obiskov 1)