ZABAVNE ŠPORTNE IGRE PRI LEVČKIH

21. junija2019 so učenci 3. b OŠ Prule vrnili obisk učencem prve triade OŠPP Janeza Levca. Obiskali so jih na njihovi šoli, ki je zelo blizu Prul.

Levčki so jih sprejeli v atriju šole, ki je zelo zanimiv, saj ga obdajajo štiri stene, nad njimi pa se boči nebo. Prulčki so si z zanimanjem ogledovali nenavaden prostor. Gostitelji so jih povabili v velik krog, kjer so se vsi predstavili z imenom in gibom. Bilo je zabavno. Različnost se je povezala v harmonijo enakosti.

Sledile so športne igre, ki so poskrbele za zabavo in smeh. Najprej so se učenci obeh šol pomešali med seboj in oblikovali štiri skupine. V prvi igri so morali na žlici prenašati vodni balonček in ga previdno predati naslednjemu. Nekateri so jim popadali po tleh in tedaj je pljusknilo … pa nič zato. V vročini tistega dne je to prav prijalo …

Druga igra je bila tradicionalna hoja v paru z zavezanima nogama. Če hočeš uspešno hoditi, se moraš objeti. Veliko simbolike je v tem.

Tretja igra je bila mokra in zabavna. Balončke, polne vode, so si učenci v vrsti metali križno. To je bilo napeto, saj je vsak uspešno prenesen balonček pristal v kadi z vodo. Vsi so si prizadevali, da bi njihova skupina zbrala največ balonov.

Četrta igra je prinesla vrhunec zabave, saj so vodne »bombe« letale po zraku in pristajale na tleh pred otroki, ki jim je mokra osvežitev ugajala.

Po igranju so se Levčki še posebej potrudili in Prulčke pogostili s pravo sadno sladoledno kupo. Prelevili so se v slaščičarje in urno postregli vse goste in sebe. Bili so izjemni!

Prulčki so svojim gostiteljem predstavili in podarili igro za poletne dni, ki so jo sami izdelali. Ti so jo takoj preizkusili.

Otroci in učiteljice obeh šol so se poslovili z mislijo, da se srečajo spet januarja. Na Prulah. Zdaj pa najprej na vesele počitnice!!!

(Skupno 275 obiskov, današnjih obiskov 1)