VIDEOKONFERENČNO SREČANJE SODELUJOČIH V PROJEKTU ERASMUS+

Od septembra, letošnjega šolskega leta je Osnovna šola Prule vključena v projekt Erasmus+. V skupnem projektu, pri katerem je koordinatorica Nemčija, so pridruženi partnerji poleg OŠ Prule iz Slovenije, še iz štirih držav, in sicer Francije, Italije, Grčije in Hrvaške.

V ponedeljek, 7. 6. 2021, se je pet učencev OŠ Prule, ki sodelujejo pri projektu, udeležilo srečanja preko aplikacije Zoom, ki so ga organizirali partnerji iz Nemčije za vse šole. Učenci so, preden so se zbrali v knjižnici, imeli za nalogo poslati fotografijo svoje mize, učitelji pa fotografijo okolice šole.

Na začetku srečanja so počakali, da so se sodelujoči iz vseh držav pridružili. Po pozdravu je nemška koordinatorka najprej predstavila navodila za delo na srečanju.

S pomočjo aplikacije Kahoot! so ekipe med seboj tekmovale. Pri kvizu so ugotavljali, iz katerih držav so pisalne mize, ki so jih poslikali. Nato so ugibali, ali mize pripadajo dekletom ali fantom, ter na koncu sklepali še o tem, iz katere sodelujoče države je okolica šole na fotografijah.

Naši učenci so se dobro odrezali, saj so z začetnega 19. prišli na 5. mesto, zmagala pa je Nemčija. Na koncu srečanja je ostalo še toliko časa, da so si izmenjali pozdrave. Kljub razdalji so se učenci zabavali, upajo pa, da se bodo lahko v prihodnosti srečali še v živo.

(Skupno 24 obiskov, današnjih obiskov 1)