UČENCI 1. RAZREDA PO POTI OB ŽICI 2022

V petek, 6. maja 2022, so se v rahlo deževnem jutru pred šolo zbrali prvošolci s svojimi učitelji. Po dveh koronavirusnih letih so lahko ponovno doživeli tradicijo in se podali na pohod Ob žici.  

 

   

Dolga kolona je s Prul zavila na Golovec.  

Po njem so z vmesnimi postanki hodili do križišča, kjer se gozdna pot priključi Poti ob žici. Sledil je počitek za malico in igro. Otroci so kljub dežnim kapljam izkoristili svobodo narave in sproščeno uživali. Hitro so našli kup vej in dogradili bivališče. V njem je bilo suho in toplo.  

Spočiti otroci so lahko nadaljevali pohod. Pot se je vijugasto spustila do Peruzzijeve ulice, kjer je bila prva kontrolna točka. Učenci so na svoj kartonček dobili prvi žig 

Rahel dež je še kar vztrajal, otroci pa še bolj. Kapuce in dežniki so bili ta dan obvezna oprema. Pred pohodniki je bila le še dolga ravnina med brezovim drevoredom in čudovitimi travniki 

Mladi pohodniki so komaj čakali, da si bodo lahko privoščili priboljšek, ki so ga tako dolgo nosili v nahrbtniku … in ga dočakali. Velikodušno so ga delili s sošolci.  

Kmalu so prispeli do zadnje kontrolne točke na Livadi. Še drugi žig in zadovoljstvo, da so zmogli dolgo pot. 

Pravzaprav se je oblačno in mokro vreme izkazalo za zelo primerno, saj nikomur ni bilo vroče. Lahkih nog so zapustili Pot ob žici in se po Opekarski ulici sprehodili do šole. Po skoraj desetih kilometrih hoje so prispeli na cilj. Utrujeni? Ne preveč, ravno prav, da so se nekateri na pohod odpravili še v soboto.  

Za spomin jim je ostala diploma in doživetje Poti.  

 

 

(Skupno 47 obiskov, današnjih obiskov 1)