SREČANJE UČITELJEV V VOLOSU V GRČIJI

Od 9. 12. do 12. 12. je bilo v mestu Volos v Grčiji srečanje partnerjev, vključenih v Erasmusov projekt Sailing the sea of time, v katerega je poleg Nemčije, Francije, Italije, Hrvaške in Grčije vključena tudi Slovenija, ki jo predstavlja naša šola. Z naše šole sta se sestanka udeležila učitelja Matjaž Pintarič in Manja Brinovšek. V prvem dnevu so udeležencem razkazali grško šolo v Volosu, ki jo obiskujejo učenci, stari od 11 do 14 let, kar pri njih pomeni 6., 7. in 8. razred.  

V živo so se udeleženci prvič sestali in naredili načrt o nadaljnjem skupnem delu in prihajajočih izmenjavah učencev in učiteljev.  

V mesecu marcu se pripravlja izmenjavo petih učencev in dveh učiteljev, ki se bodo napotili v Wilemshaven v Nemčijo, v maju pa v Rumilly v Francijo. Prihodnji mesec bodo učenci 8. in 9. razreda, ki so vključeni v projekt, sestavljali scenarij za skupno dramsko igro in se srečali na skupni video konferenci. Upamo, da bo prva izvedba izmenjave učencev izvedljiva, saj so morali zaradi epidemije projekt podaljšati za eno šolsko leto. 

(Skupno 125 obiskov, današnjih obiskov 1)