Predavanje za starše “Šola – otrokova odgovornost”

Na pobudo Sveta staršev OŠ Prule je v šolskem letu 2018/2019 učiteljica Andreja Kovač izvedla predavanje za starše o tem, kako se učiti. Predavanje je bilo s strani staršev odlično sprejeto.

Letošnje predavanje z naslovom “Šola – otrokova odgovornost” bo po vsebini primernejše za starše učencev 1. triletja. Predavali bosta izkušeni učiteljici OŠ Prule.

Ga. Sabina Bauer bo spregovorila o čustveni in socialni plati prvošolcev ter o pričakovanjih staršev; o priporočenem sodelovanju staršev s svojimi otroki in šolo; o tem, kaj učenci te starosti zmorejo sami; o pomembnosti komunikacije in sodelovanja.

Ga. Andreja Golob se bo v svojem delu predavanja usmerila k šolskemu delu v I. triadi in odgovornosti šolarjev. Predstavila bo svoje izkušnje in poglede na (ne)vključevanje staršev v delo svojih otrok, domače naloge, pripravo govornih nastopov, delo brez pretiranega vključevanja delovnih zvezkov in na povezovanje znanja z uporabo v vsakdanjem življenju. Govorila bo o strategiji reševanja matematičnih problemov od 1. razreda naprej in o strategijah dela z besedili v 3. razredu, ki pripomorejo k večji samostojnosti otrok.

Vabljeni, da se predavanja udeležite. Zaradi lažje organizacije vas prosimo, da svojo udeležbo na predavanju predhodno potrdite.

 

 

 

 

(Skupno 15 obiskov, današnjih obiskov 1)