POVABIMO BESEDO 2022

Učence 5. razreda je v sklopu projekta Povabimo besedo 2022 obiskala pisateljica Aksinja Kermauner. Kratkemu predstavitvenemu uvodu o pisateljici je sledila podrobna, zabavna in poučna razlaga o tem, kako slepi in slabovidni berejo, pišejo in se učijo.  

Učenci so pozorno poslušali, na kaj vse je potrebno biti pozoren pri izdelavi slikanic za slepe oz. slabovidne otroke (kontrast gladko/hrapavo in simbolika mrzlo/toplo). Tako knjigo se lahko bere z ogledom, otipom, vohanjem. Seznanili so se z brajico (razpored pik v tej pisavi pomeni črko, število, ločilo, noto ali kakšen drug znak). Pogledali so si tudi predstavo kamišibaj o Žigi špagetu, ki gre v širni svet. Izvedeli so, kako se lahko slabovidni otroci s pomanjkanjem koncentracije učijo skozi igro ob knjigi Žiga špaget gre v širni svet, ki jo je napisala ga. Kermauner. Pisateljica je skupaj z učencem kuhala špagete (otroci so povedali, kakšen je postopek kuhanja), vendar jima je Žiga špaget pobegnil …  

Srečanje je  potekalo v sodelovanju z Društvom slovenskih pisateljev v okviru programa Povabimo besedo, ki ga sofinancira Javna agencija za knjigo Republike Slovenije. 

(Skupno 146 obiskov, današnjih obiskov 1)