KAKO Z JEZO

Učenci osmega razreda so imeli 11. 2. in 12. 3. 2020 tehniški dan z naslovom Kako z jezo. Delavnice so pripravile študentke prostovoljke iz Društva za preventivno delo.

Učenci so si najprej ogledali najstniško komedijo z naslovom Vratar Liverpoola. Kmalu po začetku filma so se vživeli v zgodbo trinajstletnega dečka z imenom Jo, ki se je bal igrati nogomet, se v šoli srečeval z agresivnima sošolcema, ki jima je pisal domače naloge, hkrati pa je želel očarati novo sošolko, v katero se je zaljubil. Jo ni znal reševati svojih težav in tudi nikogar ni prosil za pomoč. Prav tako so tudi vsi ostali junaki iz filma imeli skrivnosti in niso bili odkriti drug z drugim.

Učenci so se smejali nerodnim pripetljajem glavnih junakov in se jezili nad njihovo neodločnostjo. Spraševali so se, kako bi se sami odzvali v podobnih situacijah.

Po ogledu filma so se učenci razdelili v manjše skupine in s prostovoljkami v krogu izmenjali vtise o vsebini filma. Izpostavili so teme, s katerimi se srečujejo v vsakdanjem življenju in jih jezijo. Raziskovali so, na kakšen način jezo izražajo in kako se nanjo odzivajo drugi. Iskali so načine, kako izraziti jezo na uvideven način.

Učenci so tehniški dan zaključili z razredniki, s katerimi so povzeli bistvene ugotovitve o jezi in ravnanju z njo ter odšli domov z zavedanjem, da smemo sanjati in imeti pogum, da smo, kar smo, tako kot najstniški Jo, ki je na koncu premagal vse svoje strahove in težave.

(Skupno 28 obiskov, današnjih obiskov 1)