NARAVOSLOVNI DAN ZA 6. RAZRED

Prvi ponedeljek po prvomajskih počitnicah so imeli učenci 6. razreda naravoslovni dan. Dan dejavnosti je bil razdeljen na dva dela; prvi del se je odvil v šoli, kjer so na delavnicah izdelali model cveta, v drugem delu pa so se sprehodili do bližnjega Botaničnega vrta. Tam so imeli voden ogled parka, podrobneje so spoznali nekaj rastlin – govorili so razliki med na pogled podobnim, užitnim čemažem in izredno strupeno šmarnico, potipali različne vrste trav, povohali rastline s specifičnim vonjem …

Po ogledu parka so se odpravili v predavalnico, kjer so ob vodstvu tamkajšnjih vodičev izvedli sistematiko rastline. Ugotovili so, da so analizirali vrsto zvončnice, ki jo najdemo na travnikih.

Večini je bil najzanimivejši del ogleda Botaničnega vrta obisk rastlinjaka s tropskimi rastlinami. Uživali so v pogledu na ogromne monstere, palme, veliko božično zvezdo, ananas, bambus in še mnoge druge rastline. Tovrstne rastline lahko v naših krajih uspešno rastejo le v takšnih rastlinjakih, kjer imajo umetno ustvarjene pogoje, kakršnih bi bile deležne v tropskem okolju.

(Skupno 94 obiskov, današnjih obiskov 2)