Slikarska delavnica Tihožitje

Galerija OŠ Prule tudi v tem šolskem letu nadaljuje s popoldanskimi likovnimi delavnicami za učence 1.–9. razreda naše šole. Prva tematska delavnica s področja slikarstva je pod mentorstvom Suzane Zgonec in Sabine Bauer potekala v četrtek, 18. 11. 2021, med 15.00 in 17.00 uro. Galerijski prostor so zavzela čisto prava slikarska stojala, na katerih je ustvarjalo 8 nadobudnih mladih likovnih ustvarjalcev iz 1., 4., 5., 8. in 9. razreda.  

Udeleženci so na začetku spoznavali značilnosti tihožitja kot tradicionalnega likovnega motiva in se seznanili z zakonitostmi posameznih slikarskih tehnik.  

Sledila je priprava na praktično ustvarjanje, v katerem so se likovni ustvarjalci preizkusili v slikanju po neposrednem opazovanju postavljenega tihožitja.  

Po lastnem vzgibu in želji so si izbrali eno izmed petih slikarskih tehnik (tempera, akril, akvarel, pastel, voščenke) in z znanjem o zakonitostih mešanja barv naslikali svoje videnje in dojemanje predstavljenega motiva.  

V kratkem času so nastale raznolike likovne rešitve, nekateri ustvarjalci pa bodo svoje slikarsko delo dokončali še na likovnem krožku.