Jedilnik

PONEDELJEK, 24. 1.
ZAJTRK: OBLOŽEN KRUH, ČAJ
MALICA: BIO KORENČKOVA BLAZINICA, BIO SADNI JOGURT
KOSILO: PURANJA PRSA NA MEDITERANSKI NAČIN, SKUTNI ŠTRUKLJI, ZELENA SOLATA S KORUZO, EKO JABOLKO
MALICA: CRISPY KRUHKI, ČOKOLADNO MLEKO
TOREK, 25. 1.
ZAJTRK: MLEČNI RIŽ
MALICA: POLNOZRNAT KRUH, ČOKOLADNI NAMAZ, ALPSKO MLEKO, JABOLKO
KOSILO: ZELENJAVNA KREMNA JUHA, MORSKA RIŽOTA, PARMEZAN, ZELENA SOLATA Z RDEČIM RADIČEM
MALICA: GRAHAM BOMBETA, SADJE
      
SREDA, 26. 1.
ZAJTRK: PISAN KRUH, MEDENI NAMAZ, MLEKO
MALICA: OVSEN KRUH, PAŠTETA, ZELIŠČNI ČAJ, EKO KISLO ZELJE
KOSILO: MESNE KROGLICE V PARADIŽNIKOVI OMAKI, PIRE KROMPIR, MEŠANA SOLATA (ZELENA, RUKOLA, KORENJE), ANANAS
MALICA: AJDOV KRUH, SKUTA S PODLOŽENIM SADJEM
ČETRTEK, 27. 1.
ZAJTRK: KRUHOVA ŠNITA, ČAJ
MALICA: MLEČNI RIŽ, ROGLJIČ, MELONA
KOSILO: GRAHOVA JUHA, SIROV KANELON, PRAŽEN KROMPIR, KREMNA ŠPINAČA
MALICA: MAKOVKA, NAVADEN JOGURT
PETEK, 28. 1.
ZAJTRK: KRUHOV ROGLJIČ, BELA KAVA
MALICA: BOMBETA S POSIPOM, SOJIN POLPET, SOLATA, SADNI ČAJ Z MEDOM
KOSILO: SEGEDIN GOLAŽ, MLINCI, DONUT
MALICA: BIO KRUH Z ROZINAMI, SADJE
LEGENDA: PREGLEDNICA ALERGENOV: 
1 -ŽITA, IZDELKI IZ ŽIT, KI VSEBUJEJO GLUTEN 8 – OREŠČKI (MANDLJI, OREHI, LEŠNIKI, IND. OREŠČKI…)
2- RAKI IN PROIZVODI IZ RAKOV 9- LISTNA ZELENA IN PROIZVODI IZ NJE
3 – JAJCA IN PROIZVODI IZ JAJC 10 – GORČIČNO SEME IN PROIZVODI IZ NJEGA
4 – RIBE IN PROIZVODI IZ RIB 11 – SEZAM IN PROIZVODI IZ NJEGA
5- ARAŠIDI IN PROIZVODI IZ ARAŠIDOV 12 – ŽVEPLOV DIOKSID IN SULFIT
6- SOJA IN PROIZVODI IZ SOJE 13 – VOLČJI BOB IN PROIZVODI IZ NJEGA
7– MLEKO IN IZDELKI IZ MLEKA, KI VSEBUJEJO LAKTOZO 14 – MEHKUŽCI IN PROIZVODI IZ NJIH

*Kruh in pekovsko pecivo brez aditivov.  Ves kruh in pekovsko pecivo vsebuje gluten.

Alergeni, ki jih vsebujejo jedi, so objavljeni na jedilniku pri vhodu v šolsko jedilnico.

Alergeni so označeni s številko.

V primeru, da ni mogoče zagotoviti ustreznih živil, si pridržujemo pravico do spremembe jedilnika.