Jedilnik

PONEDELJEK, 1. 3.
ZAJTRK: PISAN  KRUH, NAMAZ, ČAJ
MALICA: PICA, 100% POMARANČNI SOK
KOSILO: BISTRA JUHA Z ZAKUHO, SIROVI TORTELINI V PARADIŽNIKOVI OMAKI, ZELENA SOLATA, JABOLKO
MALICA: AJDOV KRUH, SADJE
TOREK, 2. 3.
ZAJTRK: MLEČNI RIŽ
MALICA: OVSEN KRUH, TUNIN NAMAZ, ZELIŠČNI ČAJ Z LIMONO
KOSILO: BUČKINA JUHA, PIŠČANČJA NABODALA, ZELJNATE KRPICE, ZELENA SOLATA
MALICA: *BIO BOMBETA, SADJE
  
SREDA, 3. 3.
ZAJTRK: KOSMIČI, MLEKO
MALICA: ŽEMLJA, SIR, BELA KAVA, MANDARINA
KOSILO: PURANJI TRAKCI V NARAVNI OMAKI, GLUHI ŠTRUKLJI, ZELJNATA SOLATA, HRUŠKA
MALICA: PISAN KRUH, BIO SADNI KEFIR
ČETRTEK, 4. 3.
ZAJTRK: OBLOŽEN KRUH, ČAJ
MALICA: KORUZNA BOMBETA S SIROM IN SEMENI, NAVADNI JOGURT
KOSILO: SEGEDIN GOLAŽ, AJDOVI ŽGANCI, BANANA
MALICA: PUDING
PETEK, 5. 3.
ZAJTRK: ČRN KRUH, MEDENI NAMAZ, BELA KAVA
MALICA: BOMBETA S POSIPOM, SOJIN POLPET, SADNI ČAJ
KOSILO: KORENČKOVA JUHA, RIBJI FILE PO DUNAJSKO, KROMPIRJEVA SOLATA
MALICA: SKUTA S PODLOŽENIM SADJEM
LEGENDA: PREGLEDNICA ALERGENOV: 
1 -ŽITA, IZDELKI IZ ŽIT, KI VSEBUJEJO GLUTEN 8 – OREŠČKI (MANDLJI, OREHI, LEŠNIKI, IND. OREŠČKI…)
2- RAKI IN PROIZVODI IZ RAKOV 9- LISTNA ZELENA IN PROIZVODI IZ NJE
3 – JAJCA IN PROIZVODI IZ JAJC 10 – GORČIČNO SEME IN PROIZVODI IZ NJEGA
4 – RIBE IN PROIZVODI IZ RIB 11 – SEZAM IN PROIZVODI IZ NJEGA
5- ARAŠIDI IN PROIZVODI IZ ARAŠIDOV 12 – ŽVEPLOV DIOKSID IN SULFIT
6- SOJA IN PROIZVODI IZ SOJE 13 – VOLČJI BOB IN PROIZVODI IZ NJEGA
7– MLEKO IN IZDELKI IZ MLEKA, KI VSEBUJEJO LAKTOZO 14 – MEHKUŽCI IN PROIZVODI IZ NJIH

*Kruh in pekovsko pecivo brez aditivov.  Ves kruh in pekovsko pecivo vsebuje gluten.

Alergeni, ki jih vsebujejo jedi, so objavljeni na jedilniku pri vhodu v šolsko jedilnico.

Alergeni so označeni s številko.

V primeru, da ni mogoče zagotoviti ustreznih živil, si pridržujemo pravico do spremembe jedilnika.