PONEDELJEK, 4. 12.
ZAJTRK: |
KORUZNI KRUH, MEDENI NAMAZ*, ČAJ |
MALICA: |
HRUSTLJAVI MUSLI, TEKOČI NAVADEN JOGURT, MELONA |
KOSILO: |
PIŠČANČJI TRAKCI V SMETANOVI OMAKI, KORUZNI SVALJKI, ZELENA SOLATA, JABOLKO |
MALICA: |
PISAN KRUH, SKUTA S PODLOŽENIM SADJEM |
TOREK, 5. 12.
ZAJTRK: |
RŽEN KRUH, JAJČNA JED, ČAJ |
MALICA: |
OVSEN KRUH, MASLO, MARMELADA, BELA KAVA, NASHI |
KOSILO: |
ZDROBOVA JUHA, TRI BARVNI PERESNIKI, LOSOS V PARADIŽNIKOVI OMAKI Z BAZILIKO, PARMEZAN, MEŠANA SOLATA – ZELENA, MOTOVILEC, JAJCE |
MALICA: |
BLAZINICA S KAKAVOM*, MLEKO |
SREDA, 6. 12.
ZAJTRK: |
MLEČNI ZDROB S SADNIM PRELIVOM |
MALICA: |
PARKELJ, ČOKOLADNO MLEKO, MANDARINA* |
KOSILO: |
SESEKLJANA PEČENKA, PIRE KROMPIR*, SOPARJENA ZELENJAVA, RDEČA PESA V SOLATI, ANANAS |
MALICA: |
KRUH Z ROZINAMI*, SUHI JABOLČNI KRHLJI |
ČETRTEK, 7. 12.
ZAJTRK: |
OVSENI KOSMIČI, MLEKO |
MALICA: |
KAJZERICA, PIŠČANČJE PRSI, SIR, KISLE KUMARICE, BOŽIČNI ČAJ |
KOSILO: |
TELETINA V GRAHOVI OMAKI, RIŽ Z ZELENJAVO, MEŠANA ZELJNATA SOLATA, GRENIVKA |
MALICA: |
AJDOV KRUH, GRŠKI TIP JOGURTA |
PETEK, 8. 12.
ZAJTRK: |
PIRINA BOMBETA*, BELA KAVA |
MALICA: |
KORUZNI KRUH*, MLEČNI NAMAZ, ZELENJAVNI KROŽNIK (KORENJE, RDEČA REDKVICA, PARADIŽNIK), SADNI ČAJ Z LIMONO |
KOSILO: |
MEHIŠKA ENOLONČNICA, PALAČINKE Z MARELIČNO MARMELADO, VODA |
MALICA: |
POLNOZRNATA ŠTRUČKA, SADJE |
LEGENDA: PREGLEDNICA ALERGENOV:
1 -ŽITA, IZDELKI IZ ŽIT, KI VSEBUJEJO GLUTEN |
8 – OREŠČKI (MANDLJI, OREHI, LEŠNIKI, IND. OREŠČKI…) |
2- RAKI IN PROIZVODI IZ RAKOV |
9- LISTNA ZELENA IN PROIZVODI IZ NJE |
3 – JAJCA IN PROIZVODI IZ JAJC |
10 – GORČIČNO SEME IN PROIZVODI IZ NJEGA |
4 – RIBE IN PROIZVODI IZ RIB |
11 – SEZAM IN PROIZVODI IZ NJEGA |
5- ARAŠIDI IN PROIZVODI IZ ARAŠIDOV |
12 – ŽVEPLOV DIOKSID IN SULFIT |
6- SOJA IN PROIZVODI IZ SOJE |
13 – VOLČJI BOB IN PROIZVODI IZ NJEGA |
7– MLEKO IN IZDELKI IZ MLEKA, KI VSEBUJEJO LAKTOZO |
14 – MEHKUŽCI IN PROIZVODI IZ NJIH |
*Uporabljena ekološka živila
Ves kruh in pekovsko pecivo vsebuje gluten. Alergeni, ki jih vsebujejo jedi, so objavljeni na jedilniku pri vhodu v šolsko jedilnico.
Alergeni so označeni s številko.
V primeru, da ni mogoče zagotoviti ustreznih živil, si pridržujemo pravico do spremembe jedilnika.
(Skupno 26.832 obiskov, današnjih obiskov 4)