Jedilnik

PONEDELJEK, 10. 5.
ZAJTRK: ČRN KRUH, JAJČNA JED, ČAJ
MALICA: SKUTIN BUREK, NAVADEN JOGURT EGO
KOSILO: BUČKINA KREMNA JUHA, SVINJSKI PAPRIKAŠ, PZ KUS KUS, ZELENA SOLATA Z REDKVICO
MALICA: AJDOVA ŠTRUČKA, SADJE
TOREK, 11. 5.   
ZAJTRK: PISAN KRUH, KISLA SMETANA, BELA KAVA
MALICA: KAKAVOV RIŽEK, MLEKO, BANANA
KOSILO: TORTELINI V SMETANOVI OMAKI, ZELENA SOLATA S  KORENJEM, SLADOLED –LONČEK
MALICA: PRESTA, SADJE
      
SREDA, 12. 5.
ZAJTRK: POLENTA, MLEKO
MALICA: OVSEN KRUH, MESNO ZELENJAVNI NAMAZ, NAPITEK, EKO HRUŠKA
KOSILO: PURANJI ZREZEK NA ŽARU, PIRE KROMPIR, ZELENJAVNA PRILOGA (GRAH, KORENJE, KORUZA), ZELJNATA SOLATA S ČIČERIKO
MALICA: *BIO KRUH Z ROZINAMI, SADJE
ČETRTEK, 13. 5.
ZAJTRK: CESARSKI PRAŽENEC, ČAJ
MALICA: KAJZERICA, SIRNI NAMAZ, KAKAV
KOSILO: PEČEN PIŠČANEC, PRAŽEN KROMPIR, PARADIŽNIKOVA SOLATA Z MOZZARELO, MELONA
MALICA: PUDING
PETEK, 14. 5.
ZAJTRK: MLEČNI ZDROB
MALICA: POLNOZRNATA ŽEMLJA, PURANJA ŠUNKA, PARADIŽNIK, 100% JABOLČNI SOK
KOSILO: ENOLONČNICA Z MESOM IN STROČJIM FIŽOLOM, MARMORNI KOLAČ, VODA
MALICA: MAKOVKA, SADJE
LEGENDA: PREGLEDNICA ALERGENOV: 
1 -ŽITA, IZDELKI IZ ŽIT, KI VSEBUJEJO GLUTEN 8 – OREŠČKI (MANDLJI, OREHI, LEŠNIKI, IND. OREŠČKI…)
2- RAKI IN PROIZVODI IZ RAKOV 9- LISTNA ZELENA IN PROIZVODI IZ NJE
3 – JAJCA IN PROIZVODI IZ JAJC 10 – GORČIČNO SEME IN PROIZVODI IZ NJEGA
4 – RIBE IN PROIZVODI IZ RIB 11 – SEZAM IN PROIZVODI IZ NJEGA
5- ARAŠIDI IN PROIZVODI IZ ARAŠIDOV 12 – ŽVEPLOV DIOKSID IN SULFIT
6- SOJA IN PROIZVODI IZ SOJE 13 – VOLČJI BOB IN PROIZVODI IZ NJEGA
7– MLEKO IN IZDELKI IZ MLEKA, KI VSEBUJEJO LAKTOZO 14 – MEHKUŽCI IN PROIZVODI IZ NJIH

*Kruh in pekovsko pecivo brez aditivov.  Ves kruh in pekovsko pecivo vsebuje gluten.

Alergeni, ki jih vsebujejo jedi, so objavljeni na jedilniku pri vhodu v šolsko jedilnico.

Alergeni so označeni s številko.

V primeru, da ni mogoče zagotoviti ustreznih živil, si pridržujemo pravico do spremembe jedilnika.