Jedilnik

PONEDELJEK,  27. 3. 
ZAJTRK: AJDOV KRUH, KISLA SMETANA, KORENJE, ČAJ
MALICA: POLNOZRNAT KRUH, ČOKOLADNI NAMAZ, MLEKO, JABOLKO*
KOSILO: MINJONSKA JUHA, RŽENI IN KORUZNI SVALJKI V SIROVI OMAKI, ZELENA SOLATA S SEMENI
MALICA: GRAHAM BOMBETA, SADJE
TOREK, 28. 3.
ZAJTRK: MLEČNI ZDROB S CIMETOVIM POSIPOM
MALICA: HOT DOG ŠTRUČKA, PIŠČANČJA HRENOVKA, AJVAR, GORČICA, NAPITEK
KOSILO: JUNETINA V LOVSKI OMAKI, GLUHI ŠTRUKLJI, ZELJNATA SOLATA S ČIČERIKO, GROZDJE
MALICA: MAFIN, MLEKO
      
SREDA, 29. 3.
ZAJTRK: POLENTA, MLEKO
MALICA: OVSEN KRUH, MLEČNI NAMAZ, SADNI ČAJ, ZELENJAVNI KROŽNIK (KORENJE, RDEČA REDKVICA)
KOSILO: TESTENINE S TUNINO OMAKO, RIBAN SIR, RDEČA PESA V SOLATI, SLADOLED
MALICA: PIRINA BLAZINICA*, SADJE*
ČETRTEK, 30. 3.
ZAJTRK: RŽEN  KRUH, KUHANO JAJCE, ČAJ
MALICA: ŽITNI KOSMIČI, MLEKO*, BANANA
KOSILO: MESNE KROGLICE V PARADIŽNIKOVI OMAKI*, PIRE KROMPIR, ZELENA SOLATA, KIVI
MALICA: OVSEN KRUH, NAVADEN KEFIR*
PETEK, 31. 3.
ZAJTRK: POLNOZRNAT KRUH, PIŠČANČJA PAŠTETA, ČAJ
MALICA: KORUZNA BOMBETA S SIROM IN SEMENI, NAVADEN JOGURT EGO, MELONA
KOSILO: PURANJA ENOLONČNICA Z VLIVANCI, PALAČINKE, NAPITEK
MALICA: PRESTA, SADJE
LEGENDA: PREGLEDNICA ALERGENOV: 
1 -ŽITA, IZDELKI IZ ŽIT, KI VSEBUJEJO GLUTEN 8 – OREŠČKI (MANDLJI, OREHI, LEŠNIKI, IND. OREŠČKI…)
2- RAKI IN PROIZVODI IZ RAKOV 9- LISTNA ZELENA IN PROIZVODI IZ NJE
3 – JAJCA IN PROIZVODI IZ JAJC 10 – GORČIČNO SEME IN PROIZVODI IZ NJEGA
4 – RIBE IN PROIZVODI IZ RIB 11 – SEZAM IN PROIZVODI IZ NJEGA
5- ARAŠIDI IN PROIZVODI IZ ARAŠIDOV 12 – ŽVEPLOV DIOKSID IN SULFIT
6- SOJA IN PROIZVODI IZ SOJE 13 – VOLČJI BOB IN PROIZVODI IZ NJEGA
7– MLEKO IN IZDELKI IZ MLEKA, KI VSEBUJEJO LAKTOZO 14 – MEHKUŽCI IN PROIZVODI IZ NJIH

*Uporabljena ekološka živila

Ves kruh in pekovsko pecivo vsebuje gluten. Alergeni, ki jih vsebujejo jedi, so objavljeni na jedilniku pri vhodu v šolsko jedilnico.

Alergeni so označeni s številko.

V primeru, da ni mogoče zagotoviti ustreznih živil, si pridržujemo pravico do spremembe jedilnika.

(Skupno 13.568 obiskov, današnjih obiskov 100)