Jedilnik

PONEDELJEK, 16. 9.
ZAJTRK: RŽEN KRUH, TAMAR NAMAZ, ČAJ
MALICA: OVSENA BOMBETA, TUNA V OLIVNEM OLJU, ZELENJAVNI KROŽNIK (KORENJE, PAPRIKA, RDEČA REDKVICA), ČAJ
KOSILO: SVINJSKI PAPRIKAŠ, KUS KUS, ZELENA SOLATA, RINGLO
MALICA: JOGURTOV DESERT
TOREK, 17. 9.
ZAJTRK:  MLEKO, POLENTA
MALICA: KORUZNI KRUH, MESNO ZELENJAVNI NAMAZ, ČAJ, MELONA
KOSILO: GOVEDINA V LOVSKI OMAKI, GLUHI ŠTRUKLJI, KUMARIČNA SOLATA Z JOGURTOVIM PRELIVOM, MARELICE
MALICA:  AJDOV KRUH, SUHO SADJE
sssiz  SHEMA ŠOLSKEGA SADJA IN ZELENJAVE  
SREDA, 18. 9.
ZAJTRK: ČRN KRUH, MEDENI NAMAZ, ČAJ
MALICA: ŽEMLJA, SIR, SVEŽA PAPRIKA, ČAJ, HRUŠKA
KOSILO: PURANJI RAGU, DUŠEN RIŽ, ZELENA SOLATA Z JAJCEM, RDEČE IN BELO GROZDJE
MALICA: PUDING
ČETRTEK, 19. 9.
ZAJTRK OBLOŽEN KRUH, ČAJ
MALICA *BIO ČRN KRUH, ZELIŠČNI NAMAZ, NAPITEK, JABOLKO
KOSILO BROKOLIJEVA KREMNA JUHA S KROGLICAMI, MAKARONOVO MESO, ZELENA SOLATA
MALICA PRESTA, SADJE
PETEK, 20. 9.
ZAJTRK MLEČNI ZDROB
MALICA HRUSTLJAVI MUSLI, TEKOČI NAVADNI JOGURT, BANANA
KOSILO FIŽOLOVA JUHA Z ZAKUHO, SKUTINI ŠTRUKLJI S CIMETOM, 100% JABOLČNI SOK
MALICA *BIO PIRIN KRUH, SADJE
LEGENDA: PREGLEDNICA ALERGENOV: 
1 -ŽITA, IZDELKI IZ ŽIT, KI VSEBUJEJO GLUTEN 8 – OREŠČKI (MANDLJI, OREHI, LEŠNIKI, IND. OREŠČKI…)
2- RAKI IN PROIZVODI IZ RAKOV 9- LISTNA ZELENA IN PROIZVODI IZ NJE
3 – JAJCA IN PROIZVODI IZ JAJC 10 – GORČIČNO SEME IN PROIZVODI IZ NJEGA
4 – RIBE IN PROIZVODI IZ RIB 11 – SEZAM IN PROIZVODI IZ NJEGA
5- ARAŠIDI IN PROIZVODI IZ ARAŠIDOV 12 – ŽVEPLOV DIOKSID IN SULFIT
6- SOJA IN PROIZVODI IZ SOJE 13 – VOLČJI BOB IN PROIZVODI IZ NJEGA
7– MLEKO IN IZDELKI IZ MLEKA, KI VSEBUJEJO LAKTOZO 14 – MEHKUŽCI IN PROIZVODI IZ NJIH

*Kruh in pekovsko pecivo brez aditivov.  Vsi kruhi in pekovska peciva vsebujejo gluten.

Alergeni, ki jih vsebujejo jedi, so objavljeni na jedilniku pri vhodu v šolsko jedilnico.

Alergeni so označeni s številko.

V primeru, da ni mogoče zagotoviti ustreznih živil, si pridržujemo pravico do spremembe jedil