Jedilnik

PONEDELJEK, 4. 12.                               
ZAJTRK: KORUZNI KRUH, MEDENI NAMAZ*, ČAJ
MALICA: HRUSTLJAVI MUSLI, TEKOČI NAVADEN JOGURT, MELONA
KOSILO: PIŠČANČJI TRAKCI V SMETANOVI OMAKI, KORUZNI SVALJKI, ZELENA SOLATA, JABOLKO
MALICA: PISAN KRUH, SKUTA S PODLOŽENIM SADJEM
TOREK, 5. 12.
ZAJTRK: RŽEN KRUH, JAJČNA JED, ČAJ
MALICA: OVSEN KRUH, MASLO, MARMELADA, BELA KAVA, NASHI
KOSILO: ZDROBOVA JUHA, TRI BARVNI PERESNIKI, LOSOS V PARADIŽNIKOVI OMAKI Z BAZILIKO, PARMEZAN, MEŠANA SOLATA – ZELENA, MOTOVILEC, JAJCE
MALICA: BLAZINICA S KAKAVOM*, MLEKO
      
SREDA, 6. 12.
ZAJTRK: MLEČNI ZDROB S SADNIM PRELIVOM
MALICA: PARKELJ, ČOKOLADNO MLEKO, MANDARINA*
KOSILO: SESEKLJANA PEČENKA, PIRE KROMPIR*, SOPARJENA ZELENJAVA, RDEČA PESA V SOLATI, ANANAS
MALICA: KRUH Z ROZINAMI*, SUHI JABOLČNI KRHLJI
ČETRTEK, 7. 12.
ZAJTRK: OVSENI KOSMIČI, MLEKO
MALICA: KAJZERICA, PIŠČANČJE PRSI, SIR, KISLE KUMARICE, BOŽIČNI ČAJ
KOSILO: TELETINA V GRAHOVI OMAKI, RIŽ Z ZELENJAVO, MEŠANA ZELJNATA SOLATA, GRENIVKA
MALICA: AJDOV KRUH, GRŠKI TIP JOGURTA
PETEK, 8. 12.
ZAJTRK: PIRINA BOMBETA*, BELA KAVA
MALICA: KORUZNI KRUH*, MLEČNI NAMAZ, ZELENJAVNI KROŽNIK (KORENJE, RDEČA REDKVICA, PARADIŽNIK), SADNI ČAJ Z LIMONO
KOSILO: MEHIŠKA ENOLONČNICA, PALAČINKE Z MARELIČNO MARMELADO, VODA
MALICA: POLNOZRNATA ŠTRUČKA, SADJE
LEGENDA: PREGLEDNICA ALERGENOV: 
1 -ŽITA, IZDELKI IZ ŽIT, KI VSEBUJEJO GLUTEN 8 – OREŠČKI (MANDLJI, OREHI, LEŠNIKI, IND. OREŠČKI…)
2- RAKI IN PROIZVODI IZ RAKOV 9- LISTNA ZELENA IN PROIZVODI IZ NJE
3 – JAJCA IN PROIZVODI IZ JAJC 10 – GORČIČNO SEME IN PROIZVODI IZ NJEGA
4 – RIBE IN PROIZVODI IZ RIB 11 – SEZAM IN PROIZVODI IZ NJEGA
5- ARAŠIDI IN PROIZVODI IZ ARAŠIDOV 12 – ŽVEPLOV DIOKSID IN SULFIT
6- SOJA IN PROIZVODI IZ SOJE 13 – VOLČJI BOB IN PROIZVODI IZ NJEGA
7– MLEKO IN IZDELKI IZ MLEKA, KI VSEBUJEJO LAKTOZO 14 – MEHKUŽCI IN PROIZVODI IZ NJIH

*Uporabljena ekološka živila

Ves kruh in pekovsko pecivo vsebuje gluten. Alergeni, ki jih vsebujejo jedi, so objavljeni na jedilniku pri vhodu v šolsko jedilnico.

Alergeni so označeni s številko.

V primeru, da ni mogoče zagotoviti ustreznih živil, si pridržujemo pravico do spremembe jedilnika.

(Skupno 26.832 obiskov, današnjih obiskov 4)