Sprejem prvošolcev v šolsko skupnost 2022/2023

V četrtek, 13. 10. 2022, je potekal sprejem prvošolcev v Šolsko skupnost OŠ Prule, pri katerem so sodelovali učenci šole. Za vizualno podobo sta poskrbeli Zala Habjan in Špela Štrumbelj iz 9. a razreda.

Začetek sprejema je bil glasbeno obarvan. Četrtošolke Iva, Zarja, Katarina, Sofija, Mila in Mia so skupaj z osmošolkami Alino, Luo, Leonoro, Lucijo Vito in Natalijo zapele pesem Čez Prulski most, na klavirju pa jih je spremljal Oskar Šesek iz 8. b razreda.

Nato sta voditelja, Filip Demšar iz 9. b razreda in Timon Štaba iz 6. a razreda, prijazno pozdravila prvošolce in njihove učiteljice. Pridružila sta se jima tudi Lili (Gala Sever, 7. b) in Bine (Matic Sterle, 7. b), ki ju prvošolci že zelo dobro poznajo. Pripeljala sta se vsak na svoji rolki in učencem razložila, kaj je to šolska skupnost.

V nadaljevanju prireditve so si učenci 1. a, 1. b in 1. c z zanimanjem ogledali video, ki so ga posneli v Tednu otroka in se v njem predstavili kot razred.

Sledil je kviz o poznavanju šole, ki so ga pripravili učenci 6. a razreda, Timon Štaba, Klara Zakrajšek in Zala Pestotnik. Preverili so, kako dobro prvošolci poznajo šolo, in bili navdušeni nad njihovim znanjem.

Kviz so popestrile glasbene točke. Učenki Iva Barbarić in Zarja Kramberger iz 4. a razreda sta zaigrali »Boogie« na violončelo in kontrabas.

Ob spremljavi ukulele so Alina Jarh, Leonora Lobnik, Lua Rehar, Natalija Kušar, Lucija Vita Nose iz 8. b razreda večglasno zapele pesem Memories.

Sledilo je prav posebno presenečenje – ogled videoposnetkov, ki so jih v Tednu otroka pripravili učenci iz vseh oddelkov šole in prvošolcem izrekli dobrodošlico ob sprejemu v Šolsko skupnost.

Učenci 5. razreda so za vsakega prvošolca ustvarili kamenček sreče, prvošolci pa so prejeli tudi plakete ob sprejemu v Šolsko skupnost in nekaj sladkega.

Ob koncu prireditve so vsi nastopajoči zapeli pesem Če si srečen in z nasmehom na obrazu pomahali prvošolcem v pozdrav.

 

(Skupno 252 obiskov, današnjih obiskov 1)