O šolski knjižnici

Šolska knjižnica OŠ Prule ima status nesamostojne knjižnice in je odprta po urniku.
Storitve so namenjene samo članom matične ustanove.

Vodja knjižnice: Dejan Kalabić

Osnovna šola Prule, Prule 13, 1000 Ljubljana
E-pošta knjižnice: skosprule@guest.arnes.si
tel. +386 1 251 84 68

 

Šolska knjižnica na Osnovni šoli Prule se nahaja v prizidku, ki je bil zgrajen 1979. leta. Razprostira se na dobrih 128 m2 svetlih površin, opremljena je s sodobno informacijsko-komunikacijsko opremo ter s čitalnico, ki sprejme do 35 učencev. Podpira vzgojno-izobraževalni proces ter zadovoljuje potrebe učencev in delavcev šole.

Naloge šolske knjižnice so podpiranje in pospeševanje vzgojno-izobraževalnih ciljev šole, razvijanje kulturnih navad pri učencih in veselja do branja za vse življenje, omogočanje priložnosti za pridobivanje izkušenj v ustvarjanju in uporabi informacij za razvijanje znanja, razumevanja in krepitve domišljije, organiziranje dejavnosti, ki spodbujajo kulturno in socialno zavedanje, ter pospeševanje branja in zagotavljanje virov ter storitev. Knjižnica se z gradivom ter informacijsko, pedagoško in kulturno dejavnostjo aktivno vključuje v vzgojno-izobraževalni proces šole. Učenci in ostali uporabniki se navajajo na samostojno iskanje in uporabo knjižničnega gradiva.

Poleg izposoje gradiva in uporabe gradiva v čitalnici, lahko učenci mesečno rešujejo uganko meseca in uporabljajo spletne učilnice.

V knjižnici se izvaja tudi pouk, kjer se učenci seznanijo s knjižnico kot informacijskim središčem in razvijajo veščine za samostojno uporabo knjižnice ter informacijskih virov.

Obnašanje v prostorih knjižnice ureja knjižnični red.

 

(Skupno 854 obiskov, današnjih obiskov 1)