Zahvala sodelujočim učencem ob dnevu števila π

Letos je na OŠ Prule prvič potekalo praznovanje dneva števila π. V pripravo in izvedbo dogodka se je aktivno vključila tudi Skupnost učencev OŠ Prule.

Prav po zaslugi predstavnikov učencev je akcija zares v celoti zaživela in dosegla zelo veliko učencev različnih starosti. Namen dogodka ni bil zgolj učenje decimalk, pač pa sodelovanje, razvijanje motivacije za matematiko in dodatno: spodbujanje ustvarjalnosti.

Še preden so učenci sploh dobro vedeli, kaj je število π, so že razmišljati, kako bi ga lahko povezali z različnimi področji.

Plesalke 6. in 7. razreda so se potegovale za plesni nastop na prireditvi. Sprva niso bile nič kaj navdušene, ko so slišale, da je prostora le za eno skupino. Nato so se povezale med seboj in povsem samostojno pripravile plesno koreografijo na temo krog in π.

Nadobudni glasbeniki so ob pomoči mentorice šolske skupnosti pripravili pravo π simfonijo.

Zelo ponosni smo na učenca Emana, ki je sam poiskal kup zanimivih informacij o tem skrivnostnem številu in jih predstavil v rap izvedbi.

Zala se je lotila izdelave vabila in potrpežljivo upodabljala decimalke števila. Ustvarila je pravo umetnino!

Predstavniki šolske skupnosti so idejo o proslavi matematičnega števila razširili po celo šoli in za učenje decimalk števila π navdušili približno 70 učencev.

Komaj smo dočakali 14. marec, dan števila π, dan, ko so učenci lahko pokazali rezultate dela. Izkazali pa se niso le z domiselnimi točkami in recitiranjem decimalk, pač pa tudi z odgovornostjo. Hostese so svojo nalogo odlično opravile in tako naredile dober vtis na obiskovalce drugih šol. Voditelja Sara in Marko sta nas suvereno popeljala skozi celotno prireditev.

Ob koncu dneva π smo bili vsi zelo izmučeni, hkrati pa veseli in ponosni. Šolska skupnost je bila še posebej zadovoljna; kako ne bi bila, ko pa se je potrdilo, da so na OŠ Prule učenci polni talentov, idej, pobud, ki jih znajo tudi realizirati in pri tem sprejeti odgovornost.

Izkazalo pa se je tudi, da s skupnimi močmi, s sodelovanjem, zmoremo bistveno več kot vsak sam. Kako se že glasi slogan Šolske skupnosti OŠ Prule? »Vsi za enega, eden za vse!«

Zalin plakat

Utrinki s priprav na “veliki dogodek”:

(Skupno 418 obiskov, današnjih obiskov 1)