SPOZNAVANJE POKLICEV S PODROČJA TEHNIKE

Za oddelke devetega razreda se začenja obdobje spoznavanja srednjih šol in sprejemanja odločitve o nadaljnji poti. Marsikdo ima že jasno vizijo, nekateri pa so še v procesu izbire. S tem namenom je v ponedeljek, 31. januarja 2022, potekal tehniški dan z naslovom Spoznavanje poklicev s področja tehnike. Šolo je obiskalo pet predstavnikov različnih tehničnih poklicev. Učencem so predstavili, kako poteka njihovo delo, kakšna znanja potrebujejo za opravljanje poklica in na kateri šoli ta znanja pridobijo.

Čez dan so učenci spoznali 5 poklicev: avtoserviser, gradbenik, strojnik in dva poklica s področja elektrike. Obiskala nas je tudi predstavnica z Obrtno podjetniške zbornice, ki je predstavila vajeniške programe. Vsem predstavnikom se zahvaljujemo za čas in podeljeno znanje.

Ker je dan prekratek, da bi predstavili prav vse poklice s področja tehnike, so učenci v zadnji uri spoznali spletno stran Moja izbira, kjer so lahko s pomočjo informacij poizvedeli še o drugih poklicih bodisi s področja tehnike bodisi širše.

(Skupno 97 obiskov, današnjih obiskov 1)