PRAZNIČNO OBARVAN TEHNIŠKI DAN PRVOŠOLCEV

V začetku decembra so imeli prvošolci polne roke dela. Sodelovali so namreč kar pri dveh dogodkih, in sicer Humanitarna Drobtinica in Okrasi drevo pred šolo.  

Steklene kozarce so preoblekli in okrasili s servietno tehniko. Polepšali so tudi pokrove na njih. Tako so postali »receptozarci«. Zakaj? V njih bodo shranili recepte za jedi, ki so pripravljene iz osnovnih sestavin, in obogatili obroke ljudem, ki dobivajo osnovna živila na zbirnih centrih Rdečega križa. V prazničnih dneh pa bodo »receptozarci« lahko postali tudi svečniki. Prvošolci in njihovi starši so se res potrudili. Bili so dobrodelni in nesebični. Hvala vsem za iskreno pomoč!  

Drugi izdelek pa je bil snežak iz plastenke, ki je postal velik novoletni okrasek. Otroci so plastenko napolnili z belim papirjem. Snežaku so pritrdili, prilepili ali zavezali modne dodatke in mu okoli vratu pritrdili močno vrvico, da bo lahko visel z veje in se pozibaval v zimskem vetru. Otroci in starši so snežake prinesli v šolo, kjer čakajo delavce javne razsvetljave. Ti bodo okraske obesili med lučke na veje kostanja, ki stoji pred šolo. 

Ko se boste sprehodili po okrašenem mestu, se na Prulah ozrite v krošnjo mogočnega drevesa. V njej boste v soju lučk opazili bele možice, ki vam v imenu otrok OŠ Prule srčno želijo, da bi leta 2021 zaživeli kot nekoč…  

(Skupno 160 obiskov, današnjih obiskov 1)