Postopek izbire obveznih izbirnih predmetov

Spoštovani starši učencev 6. do 8. razreda.

 

V ponedeljek, 4. 4. 2022, začenjamo s postopkom izbire OBVEZNIH izbirnih predmetov za prihodnje šolsko leto. Tudi letos ga bomo opravili preko eAsistenta.

Kako?

Od 4. 4. do 15. 4. 2022 bo na portalu eA za starše odprt sklop izbirni predmeti. Ko se boste prijavili, se vam bo prikazal okvir, v katerem bo napisano »Izbirni predmeti v šolskem letu 2022/2023«.

Po kliku na »Izberi predmete« se vam bodo odprla navodila in seznam vseh predmetov, ki jih bomo  PONUDILI (in ne nujno izvajali) v posameznem razredu.

Po pogovoru z vašim otrokom boste ponujene predmete razvrščali. Na vrhu seznama morajo biti zapisani tisti predmeti, ki bi jih vaš otrok NAJRAJE obiskoval (zapisanih naj bo vsaj 6 predmetov).  Opisi izbirnih predmetov so vidni na spletni strani šole.

Učenec lahko izbere 2 uri OBVEZNIH izbirnih predmetov tedensko, s soglasjem staršev pa tudi 3. Vsi predmeti so 1-urni, nemščina in ruščina pa sta 2-urni. Če se strinjate, da bo vaš otrok obiskoval 3 ure obveznih izbirnih predmetov, morate to odkljukati na desni strani obrazca.

Otrok, ki hodi v javno veljavno glasbeno šolo, je lahko oproščen sodelovanja pri izbirnih predmetih. V kolikor želite uveljavljati obiskovanje javno veljavne glasbene šole, to označite na desni strani obrazca.

Učenci, ki želijo uveljavljati obiskovanje glasbene šole, naj natisnejo obrazec, ki ga bo morala izpolniti glasbena šola. Učenec ga mora vrniti do 15. septembra 2022.

Prijavnic na izbirne predmete vam ni potrebno tiskati!

Ob zaključku postopka bomo na podlagi prijav videli, katere predmete bomo v prihodnjem šolskem letu izvajali in katerih ne. Če bo vaš otrok izbral predmet, ki ga ne bomo izvajali, mu bomo določili naslednji predmet, ki ga želi obiskovati.

Ob koncu postopka bomo v šoli natisnili obrazce s končno izbiro, vaši otroci pa jih bodo prinesli domov v podpis.

Prosimo za upoštevanje roka (obrazec je potrebno izpolniti najkasneje do 15. 4. 2022), saj rezultati ankete vplivajo na organizacijo dela v prihodnjem šolskem letu. Kakršnekoli tehnične težave pravočasno sporočite na naslov katja.kmetec@guest.arnes.si in jih bomo rešili skupaj.

 

Vodstvo šole

(Skupno 21 obiskov, današnjih obiskov 1)