Postopek izbire neobveznih izbirnih predmetov

Spoštovani starši učencev 3. do 5. razreda.

V ponedeljek, 4. 4. 2022, začenjamo s postopkom izbire NEOBVEZNIH izbirnih predmetov za prihodnje šolsko leto. Tudi v tem šolskem letu ga bomo opravili preko eAsistenta.

Kako?

Od 4. 4. do 15. 4. 2022 bo na portalu eA za starše odprt sklop izbirni predmeti. Ko se boste prijavili, se vam bo prikazal okvir, v katerem bo napisano »Neobvezni izbirni predmeti v šolskem letu 2022/2023«.

Po kliku na »Izberi predmete« se vam bodo odprla navodila in seznam vseh predmetov, ki jih bomo  PONUDILI (in ne nujno izvajali) v posameznem razredu.  Opisi neobveznih izbirnih predmetov so vidni na tej povezavi.

Izbira neobveznega izbirnega predmeta ni nujna. Za učence, ki izberejo neobvezne izbirne predmete,  je obiskovanje pouka obvezno (vsako odsotnost je potrebno opravičiti), prav tako je ocena neobveznega izbirnega predmeta enakovredna ostalim. Priporočamo, da starši smiselno presodite, koliko dodatnih obremenitev zmore vaš otrok in pri katerem predmetu bo lahko uspešen.

Če želite otroka prijaviti k neobveznemu izbirnemu predmetu, na desni strani označite ta predmet. Učenec lahko izbere največ 2 uri neobveznih izbirnih predmetov tedensko.

Če svojega otroka ne želite prijaviti k neobveznim izbirnim predmetom, označite »Ne bo obiskoval/a nobenega predmeta«.

Nato shranite svojo izbiro.

Prijavnic na izbirne predmete vam ni potrebno tiskati!

Ob zaključku postopka bomo na podlagi prijav videli, katere neobvezne izbirne predmete bomo v prihodnjem šolskem letu izvajali in v koliko skupinah jih bomo izvajali.

Ob koncu postopka bomo v šoli natisnili obrazce s končno izbiro, vaši otroci pa jih bodo prinesli domov v podpis.

 

Prosimo za upoštevanje roka (obrazec je potrebno izpolniti najkasneje do 19. 2. 2021), saj rezultati ankete vplivajo na organizacijo dela v prihodnjem šolskem letu. Kakršnekoli tehnične težave pravočasno sporočite na naslov katja.kmetec@guest.arnes.si in jih bomo rešili skupaj.

 

Vodstvo šole

 

 

 

(Skupno 17 obiskov, današnjih obiskov 1)