POBEG NA POČITNICE

Le kdo ni naveličan zaprtega prostora, enoličnosti vsakdanjika, pomanjkanja socialnih stikov? Tudi osmošolci imajo tega že počasi dovolj, zato so se odločili za pobeg.

V resnici niso nikamor zbežali, pač pa so se pri pouku matematike na daljavo udeležili sobe pobega.

 

Kratka zgodba sobe pobega:  

V redakcijo informativnega programa je prišla neuradna vest, da letos ne bo prvomajskih počitnic. Ukradel naj bi jih star znanec vseh bolnišnic, gospod Korona. Ker se gospod Korona širi nenavadno hitro in na različne načine, ga možje s policije še niso uspeli zaustaviti. Edina možnost, da se učenci dokopljejo do zasluženih počitnic, je, da sami poiščejo skrivnostnega gospoda in ga s pomočjo posebnega cepiva onesposobijo (vsaj za čas počitnic). Cepivo se nahaja v skrivni steklenički, ki je zaklenjena s kar 10 ključavnicami.  

 

Aliče in Maja sta iz redakcije informativnega programa sporočili ekskluzivno novico

 

Kar težak izziv, ampak za počitnice se učenci borijo zelo predano in vztrajno, kar je bilo opaziti tudi v sobi pobega.

 Interaktivna soba pobega 

 

Učenci so izzive reševali skupinsko,vendar v ločenih učilnicah znotraj videokonference Zoom. S člani svoje skupine so se lahko videli, izmenjevali mnenja in pobude ter po potrebi zaprosili za pomoč eno od učiteljic matematike.

 

 

Za uspeh je bilo potrebno logično sklepanje, matematično znanje in timsko delo.

Ob koncu je vsem skupinam uspelo! Osmošolci so razkrinkali g. Korono, sledili njegovemu prstnemu odtisu, našli skrivno cepivo, se dokopali do šifriranega gesla in tako rešili počitnice. Bravo, osmošolci!

 

Dešifrirano geslo se je glasilo:  OSTANI DOMA.

Ostajamo doma. Vendar pa je napočil čas, da vsi skupaj pobegnemo na počitnice. Šest tednov učenja na daljavo je bilo zelo napornih in prav je, da si malce oddahnemo. Izklopite računalnike, spomnite se samih prijetnih dejavnosti, ki jih lahko počnete doma, ali pa preprosto uživajte in ne počnite ničesar.

Vsem želimo lepe počitnice! 

(Skupno 181 obiskov, današnjih obiskov 1)