NAGRAJENCI TEKMOVANJA V LEPOPISJU

Šolsko tekmovanje v lepopisju se je izvedlo v Tednu pisanja z roko (20.–24. 1. 2020), s katerim želi Društvo Radi pišemo z roko ohranjati kulturo pisanja. Strokovna komisija, sestavljena iz učiteljev in učencev, je skrbno pregledala lepopisne izdelke in določila nagrajence vsakega razreda.

Učenci med vrednotenjem lepopisnih izdelkov.

 

 

V četrtek, 6. 2., in petek, 7. 2. 2020, je v okviru šolske proslave ob kulturnem prazniku ravnateljica Maja Mehle razglasila avtorje najboljših lepopisov tekmovanja Levčevo pero. Ravnateljica je ob tej priložnosti povedala, da je bil prvi ravnatelj OŠ Prule, Janez Levec, izjemno pomemben za razvijanje lepopisja. V njegovih časih je bil lepopis obvezen učni predmet v osnovni šoli, za katerega je Janez Levec leta 1904 izdal tudi priročnik Lepopisne vaje. To delo vsebuje natančna in obsežna navodila za pouk lepopisja. Zapisano je, da sta bila šolarjem najpomembnejša pripomočka za lepopisje v prvih dveh razredih dobro napeta kavčukova črna tabla in kreda, v višjih razredih pa so že začeli uporabljati peresa, črnilo in pisne zvezke.

 

Mentorici šolske skupnosti, ki je organizirala tekmovanje Levčevo pero, sta nagrajencem podelili priznanja in nalivna peresa.

 

Nagrajenci so:

Maks Petrovčič – 1. mesto med prvošolci (prerisovanje vzorcev)

 

Aida Ferjan – 1. mesto med drugošolci

Klara Zakrajšek – 1. mesto med tretješolci

Zoja Banovec Mihelič – 1. mesto med četrtošolci

Sofia Žižmund – 1. mesto med petošolci


Luxi Lin – 1. mesto med šestošolci


Aeksandra Katarina Dragić – 1. mesto med sedmošolci


Zara Barbarić – 1. mesto med osmošolci

Aja Tanko – 1. mesto med devetošolci

 

Nagrajencem in vsem učencem, ki so sodelovali na tekmovanju, iskreno čestitamo!

(Skupno 320 obiskov, današnjih obiskov 1)