»KOLK TI MEN ZDEJ DOL VISIŠ«

Gledališka predstava govori o štirih dekletih, ki se odločijo, da bodo postala slavna, tako da bodo hodila s slavnimi fanti, zato zapustijo svoje. Štirje fantje pa s pomočjo prijatelja Viktorja pripravijo pravo presenečenje, scenarij, s katerim bi radi dekleta osmešili in jih pripravili do tega, da bi premislila o posledicah svojih dejanj. V tej “komediji za najstnike” se avtor Mark Ravenhill satirično poigra s kategorijo slave, ki je tako na zahodu kot vzhodu izjemno močno prisotna pri mladostnikih.

Učenci dramskega krožka so pripravili gledališko igro »Kolk ti men zdej dol visiš«. Na premiero, ki je bila v četrtek, 6. 6. 2019, so povabili svoje starše, znance in prijatelje. Učence OŠ Prule pa vljudno vabijo na ogled v naslednjem tednu po dogovoru z učitelji.

 

KOK TI MEN ZDELE DOL VISIŠ 

TI SI ŠLA,

KO SEM TE

LJUBIL ZA ZNORET,

RAZBILA MI SRCE,

VRGLA STRAN KOT SMET …

ZDEL SE JE,

DA ME NE

BO NIKOL MINIL  IN

ZDEL SE JE,

DA ME BO UBIL …

RAVNOTEŽJE SEM LOVIL,

PADOU IN SE SPET BORIL,

POSTOU JEKLEN,

ČEZ TEBE KRIŽ NARDIL.

BEJBI, NE SLIŠIM TE,

KAJ MI GOVORIŠ,

EJ, KOK TI MEN

ZDELE DOL VISIŠ!

ZDEJ SEM VEN,

ZDEJ SEM VEN,

NE HOD MI PRED OČI,

NE RABM TAKE

PUNCE, KOT SI TI!

VLOGE: 

KATARINA – Iva, Alja

JAKA – Matic, Klemen

BARBARA – Lili

DENI  – Rok

ROSANA – Beti, Tia

PERO – Dominik

SIMONA – Judita

NEJC – Bor, Matej

VIKTOR – Nando

NOVINARKA – Chloé

PEVEC – Lucij

 

Smo majhna pika v vesolju. A zelo pomembna pika na tem planetu, v Evropi, naši državi Sloveniji, glavnem mestu Ljubljani, na Prulah v osnovni šoli, na tem malem odru, ki je edinstven in enkraten prostor, kjer lahko nekoga ujameš za roko, kjer ti nekdo stisne roko, kjer ti nekdo reče: »Rad sem v tvoji družbi«. Dober prijatelj je s tabo, je ob tebi, te spremlja in te razume, ti pomaga in te vzpodbuja. Dober prijatelj je verz, prijateljstvo je pesem. In prav preko igre in druženja v dramskem krožku nastajajo naša gledališka dela in se kujejo naša prijateljstva. Celo leto smo se družili, se učili in zabavali. In nastala je naša gledališka igra »Kolk ti men zdej dol visiš« (ob vsakodnevnem učenju in pisanju domačih nalog). Oglejte si jo in spoznajte naše prijateljstvo ter spremljajte naše odraščanje.

Učenci dramskega krožka 6. b

(Skupno 224 obiskov, današnjih obiskov 1)