Knjižnica

[et_pb_section][et_pb_row][et_pb_column type=”4_4″][et_pb_text admin_label=”Text” background_layout=”light” text_orientation=”left”]

Šolska knjižnica na Osnovni šoli Prule se nahaja v prizidku, ki je bil zgrajen 1979. leta. Razprostira se na dobrih 128 m2 svetlih površin, opremljena je s sodobno informacijsko-komunikacijsko opremo ter s čitalnico, ki sprejme do 35 učencev.
Podpira vzgojno-izobraževalni proces ter zadovoljuje potrebe učencev in delavcev šole.
Naloge šolske knjižnice so podpiranje in pospeševanje vzgojno-izobraževalnih ciljev šole, razvijanje kulturnih navad pri učencih in veselja do branja za vse življenje, omogočanje priložnosti za pridobivanje izkušenj v ustvarjanju in uporabi informacij za razvijanje znanja, razumevanja in krepitve domišljije, organiziranje dejavnosti, ki spodbujajo kulturno in socialno zavedanje, ter pospeševanje branja in zagotavljanje virov ter storitev. Knjižnica se z gradivom ter informacijsko, pedagoško in kulturno dejavnostjo aktivno vključuje v vzgojno-izobraževalni proces šole. Učenci in ostali uporabniki se navajajo na samostojno iskanje in uporabo knjižničnega gradiva,

Poleg izposoje gradiva in uporabe gradiva v čitalnici, lahko učenci mesečno rešujejo uganko meseca in uporabljajo spletne učilnice.
V knjižnici se izvaja tudi pouk, kjer se učenci seznanijo s knjižnico kot informacijskim središčem in razvijajo veščine za samostojno uporabo knjižnice ter informacijskih virov.

 

Obnašanje v prostorih knjižnice ureja knjižnični red.

[/et_pb_text][/et_pb_column][/et_pb_row][/et_pb_section]

(Skupno 413 obiskov, današnjih obiskov 1)