DRUŽENJE ODDELKOV PODALJŠANEGA BIVANJA

Šolsko leto se končuje in kmalu se bodo začele težko pričakovane počitnice, zato so učitelji podaljšanega bivanja v četrtek, 20. 6. 2019, pripravili zaključno druženje za učence in starše. Vsak učitelj je v prvem delu druženja pripravil ustvarjalno ali športno delavnico. Po koncu delavnic so se posladkali s piškoti, nato pa se preizkusili še v športnih igrah. Kaj so počeli, pa je zanimalo tudi starše, ki so se pridružili svojim otrokom in učiteljem na velikem igrišču.

Za skupino OPB 1 je učitelj Roman Putrih pripravil delavnico risanja na asfalt. Učenci so z veseljem poprijeli za krede in tako zdaj igrišče krasijo nove, lepe poslikave.

V skupini OPB 2 so učenci skupaj z učiteljico Manuelo Soršak izdelali lutke iz papirja. Učenci so tako ustvarili svoj živalski svet.  

Učencem v skupini OPB 3 je učiteljica Maja Jakič pripravila spretnostno preizkušnjo. Izdelovali so namreč cofke iz različnih prtičkov in tako ustvarili barvito poletno dekoracijo. 

skupinah OPB 4 in OPB 6 je bilo zelo napeto, saj je potekalo medrazredno tekmovanje v vodnih igrah, ki sta jih pripravili učiteljici Anja Dominko in Katica Pantner 

Učenci iz skupine OPB 5 so z učiteljico Ireno Goričanec izdelovali čarobne denarnice. S pomočjo prve denarnice, ki so jo zgibali s tehniko origami, so lahko začarali kovanec, da je ta izginil in se nato ponovno prikazal. Za izdelavo druge denarnice so potrebovali več časa in tudi nekaj pomoči, so pa bili zato še bolj navdušeni nad njo, ko so jo preizkusili. 

Učenci OPB 7 so  za eno popoldne postali modni oblikovalci, saj so skupaj z učiteljico Katjo Eder poslikali vsak svojo majico, ki bo zagotovo najljubša to poletje. 

 

Učiteljica Tea Trušnovec je za učence  OPB  8 pripravila delavnico z naslovom Joga pod lipo. Delavnica je bila izvedena v dveh delih. Prvi del je potekal v razredu – pripravili so zastavice za okrasitev prostora pod drevesi. Drugi del delavnice pa so preselili pod lipo na šolsko igrišče. Tam so prikazali elemente joge in preizkusili meje svoje gibljivosti in sproščenosti. 

V skupinah OPB 9, 11, 13 in 14 so učenci ljubitelji športa. Učenci so se pod vodstvom Vesne Ražman, Sanje Podgornik, Tamare Himelrajh in Kristine Bukvič pomerili v nogometu, gumitvistu, odbojki in v vlečenju vrvi. 

Kako slikati z zavezanimi očmi? Ali s prsti na nogi? Učenci OPB 10 so se skupaj z učiteljico Mojco Petkovšek preizkusili v zabavnem slikanju. 

Učenci OPB 12 so izvedli delavnico Športni poligon pod vodstvom učiteljice Maje Vučko. Učenci so morali pokazati spretnosti pri prenašanju vode. Vodo so morali prenesti s slamico oziroma žlico v ustih. Zmagovalci so bili učenci, ki so najhitreje napolnili lonček. 

Da pa bi pokazali, da znajo tudi šivati, so učenci iz OPB 15 pod mentorstvom Sandre Šeme sešili prav posebne škatlice iz filca.  

V delavnicah so vsi aktivno sodelovali in zelo uživali. 

(Skupno 394 obiskov, današnjih obiskov 1)