DELAVNICE V PODALJŠANEM BIVANJU

V sredo, 8. 6. 2022, so v času podaljšanega bivanja potekale delavnice, ki so se jih udeležili učenci od 1. do 5. razreda. Na voljo so imeli različne dejavnosti.  

Na delavnici Človek ne jezi se v živo so učenke in učenci z učiteljem Mitrom Pavlovićem uporabili svojo ustvarjalnost in si sami naredili priljubljeno družabno igro, ki jo vsi poznamo in radi igramo – človek ne jezi se.  

Z učiteljico Ireno Goričanec so na delavnici izdelali origamije, ki so jih takoj preizkusili. Najprej so miško skrili v luknjo, nato so tekmovali v žabji dirki, poskušali uspavati jokajočega dojenčka in na koncu izdelali še brlog z lisičkami. 

Z učiteljico Mojco Brnot Kastelic so ustvarjali vetrnice. Papir so naprej pobarvali in okrasili, nato pa iz njega ustvarili vetrnice, ki jih je bilo, seveda, potrebno hitro preizkusiti.  

Z učiteljicami Saro Brozovič, Ano Kolar in Polono Pahor so učenke in učenci podoživljali gledališče, ustvarjali so namreč lutke in scenografijo za Zvezdico Zaspanko in predstavo na koncu delavnice tudi odigrali.  

Iz rolic in papirja so pri učiteljici Andreji Kovačić ustvarjali različna bitja. Kače, metulje in rožice so iz volne s prsti pletli pri učiteljici Mariji Perdih. V galeriji je ob mentorstvu Vesne Ražman potekala poslikava majic, kjer so učenci majice spremenili v prave umetnine.  

Na velikem igrišču je potekalo več dejavnosti. Vodne štafetne igre je vodil učitelj Kristjan Jemec Kocjan, pri njih so tekmovali v hitrostnem prenašanju vode iz polnega vedra v prazno plastenko. Na koncu pa je sledil še najbolj zabaven del škropljenje z vodo. 
 

V balinčkanju so se učenke in učenci preizkusili pri učitelju Ivu Čičku. Štafetne igrarije je vodila učiteljica Katica Pantner, nogomet pa učitelja Blaž Bator in Roman Putrih. 

(Skupno 165 obiskov, današnjih obiskov 1)