PRIREDITEV OB ZAKLJUČKU BRALNE ZNAČKE

V sredo, 18. 5. 2022, smo ob zaključku bralne značke na šoli gostili pisatelja, prevajalca in komika Boštjana Gorenca Pižamo. Za učence, ki so uspešno osvojili bralno značko, je pripravil izbor pravljic in pesmi. Skupaj so pobrskali po očkovi bradi, s Pozabljivo kapico nesli babici košaro dobrot ter si izmislili zabavno zgodbo. Z učenci na predmetni stopnji so obnavljali znanje o začetkih slovenskega jezika in si pogledali, kako bi izgledalo, če bi sLOLvenski klasiki v današnjem svetu postavili svojo literaturo na splet.

Na prireditvi so se vsi prisotni prijetno zabavali, a se kljub temu marsikaj naučili, saj jim je gost poleg odličnih predlogov za branje, povedal kar nekaj življenjskih modrosti. Skozi besedila je spomnil, kako pomembna sta branje in znanje. Vsi so razumeli, da je branje za znanje … toda tudi za zabavo.

Čestitke vsem 285 bralcem, ki so v letošnjem šolskem letu uspešno osvojili bralno značko, med njimi 16 devetošolcem – zlatim bralcem – in posebna zahvala mentorjem, ki so učence spodbujali pri branju!

 

 

 

(Skupno 70 obiskov, današnjih obiskov 1)