UČENCI 2. c V ŠOLI V NARAVI

Tudi učenci 2. c so se v sredo, 8. 12. 2021, odpravili v šolo v naravi na Medvedje Brdo. Kljub oblačnemu vremenu so se vsi razveselili snega in uživali v zimskih radostih že prvi dan. Preizkusili so se v »bobanju« in igrah na snegu, pri čemer so se vsi zelo zabavali. Zvečer pa so skozi stare pripovedke spoznavali osnove astronomije.

Drugi dan so se zbudili v pravo zimsko pravljico. Dan so začeli s krajšim sprehodom do bližnje kmetije Šinkovc, kjer so spoznali družinico pavov in se naučili nekaj o tamkajšnji kulturni dediščini.

Kljub obilnemu sneženju so dopoldne nadaljevali z ustvarjanjem tunelov, snežakov, zidov, potičk …

Popoldne so nadaljevali z »bobanjem«, kljub temu da je nekaterim sneg segal skoraj do kolen. Med čakanjem, da se vsa zimska oblačila posušijo, so se prelevili tudi v prave raziskovalce in raziskovalke, ko so v skupinah po domu iskali namige in odgovarjali na vprašanja. Zvečer pa so uživali na ustvarjalni delavnici, kjer so iz različnih materialov izdelali čudovite izdelke.

Zadnji dan, ko so bili vsi kovčki in potovalke pripravljene na odhod, je bilo na vrsti spoznavanje živali v domu Medved. Najbolj pogumni učenci so živali lahko pobožali ali celo prijeli v roke.

(Skupno 85 obiskov, današnjih obiskov 1)