PRVI ŠOLSKI DAN – SPREJEM PRVOŠOLCEV

Več kot 20.000 prvošolcev je danes prvič prestopilo prag osnovnih šol v Sloveniji in med njimi tudi 60 učenk in učencev, ki bodo obiskovali OŠ Prule. Veselje, sreča, napetost, ponos, strah in še kaj so bili današnji spremljevalci otrok, njihovih staršev, učiteljev, ravnateljev …

Pred Galerijo OŠ Prule, na zelenici med dvema mogočnima drevesoma, ki pričata  tudi o dolgi zgodovini prulske šole, se je danes odvijala nova zgodba v treh poglavjih. Glavni junaki prvega poglavja so bili: April, Zarja, Sara Ivana, Kaja, Maximilian, Valentin, Hanna, Amber, Gašper, Timon, Bor, Anisa, Tevž, Filip P., Filip S., Sara, Lan, Mila, Teo in Wenli. Junaki drugega poglavja: Gašper, Neja, Kiril, Tara, Špela, Erik, Eman, Bine, Justin, Mila, Nikolaj, Albijon, Julija, Patricija, Barbara, Jure, Aleksej, Ajla, Elena in Zihao. S tretjim poglavjem pa so uvodno zgodbo zaključili: Oskar Martim, Veronika, Armin, Oliviia, Julija, Vil, Bert, Mija, Alan, Milica, Matic, Anis, Jadran, Vid, Ava, Aksel, Luna, Aleksandra, Wuli in Ajsa.

Sprejem pa ne bi bil popoln brez maskote prvih razredov, lutke Vrančka. Učitelji so zaigrali kratko povezovalno predstavo skupaj z lutko, ki je novim učencem omogočila manj stresen prehod iz vrtca v šolo. Učence in starše je pozdravila ga. Maja Mehle, ravnateljica, in jim v svojem govoru namenila spodbudne besede ter jih seznanila s pomembnimi informacijami. Na sprejem 1. b-razreda pa je prišel tudi g. Zoran Janković, ljubljanski župan, ki je prav tako pozdravil  in nagovoril vse zbrane.

Solze sreče, nasmešek, ponos je bilo mogoče opaziti na obrazih staršev, ko se je zgodilo zadnje dejanje – rumena rutica okrog vratu, sončnica v levi ali desni roki, postavitev v kolono in skok v prvi razred čez napeto vrvico.

Dobrodošli, prvošolci!

 

(Skupno 223 obiskov, današnjih obiskov 1)