POMEMBNE INFORMACIJE OB ZAČETKU NOVEGA ŠOLSKEGA LETA 2022/2023

Pouk se bo za vse učence pričel v šoli. Gotovo smo si enotni v želji, da bi tako ostalo čim dlje. V šoli smo dolžni spoštovati priporočila NIJZ ter skrbeti za lastno in tuje zdravje. Hišni red bomo glede na stanje in  znane informacije po potrebi spreminjali ter poskrbeli za ažurno seznanitev z novostmi.

Trenutno je pouk predviden brez upoštevanja mehurčkov ter brez obveznega nošenja zaščitnih mask.

Samotestiranje s testi HAG se bo opravljalo prostovoljno in v domačem okolju. Ministrstvo za zdravje bo za izvedbo prostovoljnega testiranja vsakemu učencu zagotovilo 10 testov na mesec. Teste bodo učenci sami oz. njihovi zakoniti zastopniki pridobili v lekarni na osnovi zdravstvenega zavarovanja. Testi bodo na voljo od 29. avgusta 2022.

V šoli se bomo zaposleni in učenci trudili z doslednim izvajanjem higienskih ukrepov in upoštevanjem drugih priporočil v okviru zmožnosti. Učencem se bo po najboljših močeh in možnostih zagotavljalo varno okolje, obenem pa tudi prijetno delovno vzdušje.

 

V primeru okužbe otroka s SARS-CoV-2 nas o tem čim prej obvestite. Potrebujemo naslednje podatke:

 • ime in priimek otroka;
 • razred, oddelek;
 • datum potrjene okužbe;
 • datum opaženih simptomov (če jih ni, zapišite /).

Sporočilo o okužbi pošljite na tri naslove:

V primeru okužbe učenca/zaposlenega bo šola obvestila starše vseh učencev, ki so bili v rizičnem stiku,  ter jim posredovala navodila NIJZ, kako ukrepati.

Tudi za novo šolsko leto so vzpostavljene spletne učilnice. Učenci bodo o aktualnostih v njih obveščeni pri pouku.

Z veseljem vas obveščamo o naslednjih dejavnostih, ki bodo v šolskem letu 2022/2023 lahko ponovno zaživele:

 • Ponovno bodo uvedeni rekreativni odmori, zaradi česar bo spremenjen urnik zvonjenja.
 • Pouk angleščine v 8. razredu ter matematike in slovenščine v 9. razredu bomo izvajali v manjših učnih skupinah.
 • Interesne dejavnosti se bodo izvajale glede na interes učencev in ne v okviru mehurčkov.
 • Starši boste svoje otroke, vključene v podaljšano bivanje, prevzeli v učilnici podaljšanega bivanja. Ob tem vas vljudno naprošamo, da se v šoli (z namenom preprečevanja širjenja Covida-19) ne zadržujete dlje, kot je potrebno.

Jutranje varstvo

Jutranje varstvo bo od 6.15 dalje za učence, ki so vanj prijavljeni. Učenci se vanj vključijo ob uri, ki ste jo starši navedli ob prijavi.

 

Učenci, ki v šolo prihajajo z avtobusom:

Vsi učenci 6. razreda, ki so upravičeni do brezplačnega prevoza, bodo prejeli kartico Urbana, predvidoma do konca septembra. Do takrat se vozijo brezplačno (dogovor z LPP). Ostali učenci predmetne stopnje uporabljajo kartico, ki jo imajo od preteklega leta.

Zaradi prenove Črnovaške ceste bo s šolskim avtobusom organiziran prevoz tudi za učence 6. do 9. razreda, ki stanujejo na naslovih Brglezov štradon, Črna vas, Lipe, Ob Farjevcu.

Vozni red je viden na tej povezavi.

Usklajen je z izvajalci del na Črnovaški cesti in tudi z voznikom. Postajališča bodo prilagojena glede na potek gradbenih del. Varnost otrok bo na prvem mestu. 

Komunikacija s šolo

Dobra komunikacija je ključnega pomena. Starši boste pomembna obvestila razrednikov in vodstva šole dobivali po elektronski pošti preko eAsistenta, zato vas pozivamo, da si uredite osnovni, brezplačni paket (več informacij boste prejeli na roditeljskem sestanku).

Vse ostale informacije bodo učenci prejeli v šoli, starši pa na roditeljskih sestankih, ki bodo potekali 8. 9. 2022 v živo po spodnjem razporedu:

 

Roditeljski sestanek za starše učencev:

 • 2. in 3. razreda ob 16.30,
 • 4., 5., 6. razred ob 17.00,
 • 7. , 8., 9. razred: ob 17.30.

 

Datum in ura roditeljskega sestanka za starše učencev 1. razreda bosta sporočena naknadno.

 

Pomembne informacije in utrinke različnih dogodkov bomo redno objavljali na spletni strani šole. Posebej vas opozarjamo na rubriko Za starše, zavihek Različne ponudbe za starše, ki je namenjen objavi različnih ponudb (šola ne preverja njihove kvalitete).

Vsem želimo zdravo, uspešno in prijetno novo šolsko leto.

 

Vodstvo šole

(Skupno 676 obiskov, današnjih obiskov 1)