OB ZAKLJUČKU PROJEKTA FLL

Na letošnje odprto državno FLL-tekmovanje se je uvrstilo 12 najboljših ekip iz Slovenije in 12 najboljših ekip iz Hrvaške, Srbije ter Bosne in Hercegovine. Med njimi tudi naša ekipa iz OŠ Prule z imenom FPL (First Prule League).

http://www.fll.si/2020-21/finalisti-2020/21

Pri robotskem delu so se Primož Dornik iz 8. a, Rok Berlic iz 6. a in Jaša Krošel iz 6. c zelo potrudili in pripravili okrog 300 točk na tekmovalnem polju z lego robotom, ki ga imenujejo Winko. Tri tekmovalne spuste brez vmesne prekinitve, kjer vsaka traja največ 2,5 minuti, si lahko ogledate v spodnjem video posnetku.

 

Kara Grebenjak Furlani, Čarna Porekar Žarki, Tine Trost in Lev Vilfan Kožuh, vsi iz 6. a, ter Filip Demšar iz 7. b in Klemen Kavčič iz 8. b pa so zasnovali in izdelali lastno igro AKTIVEN TI, ki spodbuja gibanje v času covida-19. Odlike igre AKTIVEN TI so: spodbuja druženje na daljavo, tako da na zabaven način motivira za gibanje, na katerega smo v času korone kar malo pozabili. Predlagamo, da si igro ogledate, jo preizkusite in se sami prepričate o njenih odlikah.

Delo na projektu ekipa FPL predstavlja v spodnjem videu, več o njihovem delu pa si lahko preberete na tej povezavi.

 

 

Člani ekipe FPL so celo šolsko leto živeli skladno z vrednotami FLL, ki so sestavni del tekmovanja. Dokazali so, da lahko s sodelovanjem in spoštovanjem močnih področij vsakega posameznika dosežejo marsikaj. Kljub težkim in nepredvidljivim situacijam, ki jih letos res ni primanjkovalo, so vseskozi ohranjali optimizem, iskali in tudi našli rešitve problemov in se imeli kljub obilici dela odlično. Prav zaradi slednjega so mentorji zares ponosni nanje. Ne glede na izid odprtega FLL-tekmovanja so za njih pravi zmagovalci. Film, ki prikazuje vrednote ekipe FPL, pa nam je lahko vsem za zgled, kako se spoprijeti s težavami.

 

(Skupno 193 obiskov, današnjih obiskov 1)