NOVOSTI, POVEZANE S SPROSTITVENIMI UKREPI

Vlada RS je na seji 13. 4. 2022 izdala Odlok o spremembah Odloka o začasnih ukrepih za preprečevanje in obvladovanje okužb z nalezljivo boleznijo COVID-19. S tem so se sprostili nekateri doslej veljavni ukrepi, ki pomembno vplivajo na življenje in delo šole. Strnjeno navajamo spremembe, ki bodo pričele veljati z 19. 4. 2022. 

 

1. Nošenje zaščitne maske

ni več predpisano. Učencem, zaposlenim v šoli in tudi zunanjim obiskovalcem zaščitne maske ni potrebno nositi. Na lastno željo jo seveda lahko nosijo. 

 

2. Pouk v specializiranih učilnicah za učence 6. do 9. razreda

Učenci predmetne stopnje imajo pouk v specializiranih učilnicah, torej vsak predmet v svoji učilnici. Številke učilnic posameznih predmetov so razvidne v urniku. Učencem 6. in 7. razreda bodo razredniki pojasnili in prikazali, kje se nahajajo posamezne učilnice. 

 

3. Vhod in izhod v šolo

Doslej so bili v uporabi trije vhodi/izhodi v oz. iz šole. Po novem sta na voljo le dva vhoda oz. izhoda. Učenci vseh razredov uporabljajo glavni vhod. Izjema so učenci vozači, ki vstopajo v šolo in jo zapuščajo skozi vhod/izhod pri Galeriji. 

 

4. Prevzem otrok iz podaljšanega bivanja

Učenci 1. do 5. razreda, ki so vključeni v podaljšano bivanje, šolo zapustijo ob uri odhoda, ki so jo predhodno sporočili starši. Starši jih prevzamejo pri glavnem vhodu/izhodu, in sicer:

  • Učence 1. do 3. razreda ob uporabi videofona. Starši vstopijo v šolo do steklenih vrat. Preko videofona vzpostavijo kontakt z učiteljico podaljšanega bivanja, ki otroka napoti proti izhodu šole. Prevzem otrok nadzira delavec šole (po novem le pri glavnem vhodu!).
  • Učence 4. in 5. razreda starši prevzamejo oz. gredo domov sami ob dogovorjeni uri. 

 

5. Kosilo

Zaradi sprostitvenih ukrepov velja nov urnik kosil, ki omogoča večjo pretočnost in posledično zgodnejše kosilo za učence 3. in 6. razreda.

 

6. Uporaba šolskega igrišča v času podaljšanega bivanja

Učenci podaljšanega bivanja uporabljajo igrišče glede na vremenske razmere in glede na druge dejavnosti podaljšanega bivanja po presoji učitelja – izvajalca podaljšanega bivanja.  Za uporabo igrišča ni več predviden urnik. 

 

Verjamemo, da bodo sprejeti ukrepi omogočali večjo sproščenost, bolj kvalitetno izvedbo pouka in izvedbo dejavnosti izven šolskih prostorov. 

Seveda pa si bomo še naprej prizadevali za zdravo in varno učno okolje. S tem namenom vas še vedno prosimo in pozivamo, naj v šolo prihajajo izključno zdravi učenci. V primeru potrjene okužbe s covidom-19 vas prosimo za redno in ažurno obveščanje (v zavihku Obvestila na levi strani spletne strani je navedeno, katere podatke je potrebno sporočiti in komu). 

 

Vodstvo šole

 

(Skupno 15 obiskov, današnjih obiskov 1)