MATEMATIČNO-BOŽIČNA PRAVLJICA S SREČNIM KONCEM

Si upate vstopiti v sobo pobega in rešiti žalostnega Božička ter prihajajoče praznike?

Naj vam zaupamo, da gre le za matematično-božično pravljico s srečnim koncem. Osmošolci so se v njej že preizkusili in bili pri reševanju seveda uspešni.

Dogodivščino želimo deliti z vami, zato vas vabimo (in obenem izzivamo), da se tudi sami preizkusite v sobi pobega.

Vstop v sobo pobega

Predlagamo, da izzive rešujete skupinsko – v družbi prijateljev, skupaj z družino … Saj veste, kako pravijo, da več glav več ve, poleg tega pa je skupinsko reševanje problemov bistveno bolj zabavno.

Zaželeno je znanje potenc in racionalnih števil. Kot se za pravo sobo pobega spodobi, navodila niso takšna, kot so jih učenci vajeni v šoli; potrebno je veliko iznajdljivosti, nekaj razmisleka, dobrega opazovanja, sklepanja in vztrajnosti.

Lili in Hana, ki sta iz sobe uspešno pobegnili, svetujeta: »Priporočava, da dobro berete navodila in razmislite, kaj vam navodilo pove, saj lahko  navodilo vključuje že del odgovora.«

Vsi tisti, ki boste sobo pobega uspešno razrešili, vpišite dobljeno geslo in vaše podatke. Morda bo Božiček opazil vašo prizadevnost in vas simbolično nagradil.

Želimo vam, naj bo leto 2021 pravljično in srečno, takšno, da iz njega ne boste želeli pobegniti, predvsem pa, naj se v čim manjši meri odvija v virtualni obliki.

(Skupno 140 obiskov, današnjih obiskov 1)