GOSPODARJENJE Z ODPADKI

Šestošolci so imeli v sredo, 23. 6. 2021, še zadnji tehniški dan v letošnjem šolskem letu. Tokratni tehniški dan je bil namenjen gospodarjenju z odpadki. Učenci so se najprej seznanili z vrsto odpadkov in načini recikliranja le-teh, nato so ponovili pravila sortiranja odpadkov v ustrezne zabojnike in iskali načine, kako jih ponovno uporabiti.

Učenci so s sabo prinesli nekaj različnih vrst odpadkov. Najprej so si ogledali nekaj predlogov, kako bi jih lahko spremenili v ponovno uporabne predmete, nato pa so se še sami lotili dela. Imeli so veliko idej, ki pa jih ni bilo tako enostavno uresničiti le z uporabo pripomočkov, ki so jih imeli na razpolago.

Čeprav je bil zunaj vroč dan in je bilo učencem zaradi mask še bolj vroče kot po navadi, so se z navdušenjem lotili dela.

 

Iz odpadnih plastenk in tetrapak embalaže so nastajale ptičje hišice, stojala za svinčnike in mobilne telefone, posodice za sladkarije, daljnogledi …

 

Tudi stare majice se lahko brez šivanja spremenijo v nove in uporabne izdelke, kot so mehke blazine za počivanje.

 

 

Učenci so po zaključku dela ponosno pokazali svoje izdelke, v katere so vložili veliko časa.

 

Za konec so se učenci preizkusili še v kvizu Lepo je biti milijonar. Čeprav so bila nekatera vprašanja zelo zahtevna, so s skupnimi močmi in pomočjo, ki so jo imeli na razpolago, kviz uspešno zaključili.

(Skupno 38 obiskov, današnjih obiskov 1)